Αυτό έδειξαν πειράματα σε ποντίκια που έκαναν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά το γεγονός ότι ο περιορισμός της πρόσληψης θερμίδων δρα ευεργετικά στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα, ο δρ. Τζόναθαν Τίλι και οι συνεργάτες του μείωσαν την κατανάλωση θερμίδων θηλυκών ενήλικων ποντικιών κατά 40%. Στην ηλικία του ενός έτους, κανονικά οι αναπαραγωγικοί ρυθμοί των τρωκτικών μειώνονται.
Στην περίπτωση των συγκεκριμένων ζώων, όμως, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως η περιορισμένη πρόσληψη θερμίδων οδήγησε σε αυξημένη παραγωγή ωαρίων και μάλιστα με λιγότερες χρωμοσωμικές ανωμαλίες, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ποντίκια που συνέχιζαν να τρέφονται κανονικά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, που πρόκειται να παρουσιαστούν σήμερα στο Συνέδριο για τη Γήρανση στο Κέμπριτζ του Ηνωμένου Βασιλείου, ο περιορισμός στην κατανάλωση τροφής φαίνεται ότι επηρεάζει τις διαδικασίες παραγωγής ωαρίων. Ενδεχομένως, μάλιστα, κάτι τέτοιο να ισχύει και για τον άνθρωπο, προκειμένου να διατηρεί τη γονιμότητά του ακόμη και κατά τη διάρκεια κακουχίας και λιμού.

Διαβάστε ακόμη:
Πώς θα παρατείνω τη γονιμότητά μου;
http://www.vita.gr/html/ent/144/ent.1144.asp

Αντιμετωπίστε την υπογονιμότητα. Νέες τεχνικές και θεραπείες
http://www.vita.gr/html/ent/450/ent.1450.asp

Με τις εναλλακτικές θεραπείες μπορείτε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας
http://www.vita.gr/html/ent/385/ent.2385.asp