Όπως στους ανθρώπους, έτσι και στα κατοικίδια τα ποσοστά του διαβήτη αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς λόγω παχυσαρκίας.
Ανήκετε στους φιλόζωους που τους αρέσει να χαϊδεύουν με τις ώρες τα αγαπημένα τους τετράποδα ή απολαμβάνουν έναν ωραίο περίπατο μαζί τους; Αξίζει να ξέρετε ότι η επίδραση των δραστηριοτήτων αυτών στην...
Έναν μοναδικό κώδικα επικοινωνίας διαθέτουν οι παμπόνηρες γάτες ώστε να επιτυγχάνουν αυτό που επιδιώκουν από τα αφεντικά τους, επισημαίνει νέα βρετανική έρευνα.
Όπως όλα δείχνουν, οι γάτες δεν χαρακτηρίζονται τυχαία επτάψυχες. Ενδεχομένως, μάλιστα, το μυστικό για την αποκατάσταση από σοβαρές νευρολογικές διαταραχές να βρίσκεται… στην αγκαλιά μας αυτή τη στιγμ...
Τα σκυλιά αναγνωρίζουν τις εκφράσεις του προσώπου του ιδιοκτήτη τους και μπορούν να αντιλαμβάνονται τη διάθεσή του.
Νέα αμερικανική έρευνα έδειξε ότι η συγκατοίκηση με ένα κατοικίδιο πέρα από τα ψυχικά οφέλη που μπορεί να έχει για τον ιδιοκτήτη, του προσφέρει και προστασία κατά του καρκίνου.
Η φήμη της αιώνιας έχθρας μεταξύ γάτων και σκύλων από ό, τι φαίνεται είναι πλήρως ανυπόστατη..
Η ξεχωριστή συμπεριφορά της κάθε σκυλίσιας ράτσας είναι τελικά γονιδιακή υπόθεση, σύμφωνα με αμερικανούς επιστήμονες.
Oι τριχωτοί και φτερωτοί φίλοι μας είναι σημαντικοί στη ζωή μας. Ας τους φερθούμε και με τη σοβαρότητα που τους αξίζει, για να αποφύγουμε την πιθανότητα να νοσήσουν αυτοί ή... εμείς.
Ένα πρωτοποριακό τεστ ανέπτυξε η Αμερικανική Εταιρεία κατά της Κακοποίησης των Ζώων προκειμένου τα αδέσποτα γατάκια να υιοθετούνται από τις καταλληλότερες οικογένειες.