Εκδηλώσεις

Παγκόσμια ημέρα της Χελώνας


Με αφορμή την παγκόσμια αυτή ημέρα, το Κέντρο Διάσωσης θαλασσίων Χελωνών «ΑΡΧΕΛΩΝ» οργανώνει ειδική εκδήλωση για παιδιά και μεγάλους και σας προσκαλεί στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου, όπου θα γίνουν ξεναγήσεις στις δεξαμενές που περιθάλπονται θαλάσσιες χελώνες, κατασκευή μακέτας παραλίας ωοτοκίας μαζί με τους σπουδαστές του ΙΕΚ Κορυδαλλού (τμήμα Προσχολικής Αγωγής), παρουσιάσεις του προγράμματος των μαθητών του American Community School, εργαστήρι κατασκευής μενταγιόν, κουκλοθέατρο από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και πολλά ακόμη.Πού: Κέντρο Διάσωσης θαλασσίων Χελωνών, 3η μαρίνα Γλυφάδας. Πότε: 26/05, 11:00 – 14:00. Eίσοδος ελεύθερη.
Δωρεάν Έλεγχος

Από την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία

Η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης για την Ακράτεια και το Σύνδρομο Υπερλειτουργικής Κύστης, καθώς αν και πρόκειται για μια νόσο που επηρεάζει την καθημερινότητα του πάσχοντος, υπολογίζεται πως πάνω από το 50% των ασθενών κρύβουν το πρόβλημά τους. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, η Εταιρεία και μέλη αυτής, πραγματοποιούν δωρεάν ουρολογικούς ελέγχους για την ακράτεια σε όλη την Ελλάδα, για άνδρες και γυναίκες, 27-31/05. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλ.: 21 21 21 1050 (αστική χρέωση) καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 – 21:00, για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τα ιατρεία και νοσοκομεία, που συμμετέχουν.
Υγεία

Ελληνική εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος

Με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του καρκίνου του δέρματος (27-31 Μαΐου), ο όμιλος της Ευρωκλινικής παρέχει τη δυνατότητα επίσκεψης σε Δερματολόγο και Παιδοδερματολόγο στην προνομιακή τιμή των 20Ε για τον καθένα, σε όσους τηλεφωνήσουν από τη Δευτέρα 27 Μαΐου έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου (από τις 09:00 έως τις 15:00). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν για ραντεβού στο τηλ.: 210-64.16.312 για επίσκεψη σε Δερματολόγο και στο τηλ.: 210-86.91.956 για επίσκεψη σε Παιδοδερματολόγο. Οι επισκέψεις θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως και 28/06/2013.
Παζάρι

Bazaar βιβλίου

Ακόμη κι αν ξαναρχίσουν να ευημερούν οι αριθμοί, στην Αθήνα θα υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που δεν έχουν ούτε αυτά που εμείς θεωρούμε αυτονόητα. Ένα πιάτο φαγητό, ή ένα μπουκάλι γάλα. Κι επειδή άστεγοι, ανήμποροι και ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποί μας δεν υπάρχουν μόνο τα Χριστούγεννα, ο ΒΗΜΑ FM διοργανώνει bazaar βιβλίου στους κήπους του Μεγάρου Μουσικής. Θα διατεθούν 200.000 βιβλία προς 1Ε το καθένα. Μέχρι τώρα από τα bazaar του ΒΗΜΑ FM έχουν συγκεντρωθεί περίπου 350.000Ε για τους αστέγους του Δήμου Αθηναίων και ελπίζουμε το βράδυ της Κυριακής να ξεπεράσουμε τις 500.000Ε.
Πότε: 30/05 – 02/06.
Θέατρο

«Υγρά μάτια»

Η Θεατρική ομάδα Indigo παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το νεοελληνικό έργο του Κωνσταντίνου Παππά «Υγρά μάτια» στο θέατρο Παραμυθίας. Η παράσταση προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα όπως ο κοινωνικός ρατσισμός και η ελευθερία της έκφρασης. Το έργο διαδραματίζεται στο σήμερα, εστιάζοντας στους χαρακτήρες δύο νεαρών αντρών που θα εμπλακούν σε μία ξεχωριστή ιστορία αγάπης και θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πιο κρυφά μυστικά τους.
Πού: Θέατρο Παραμυθίας, Παραμυθίας 27 & Μυκάλης, Κεραμεικός. Τηλ.: 210-34.57.904, 6944-11.65.83. Πότε: 23 Μαΐου – 23 Ιουνίου, για 20 παραστάσεις. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή. Εισιτήριο: 10Ε.
Αίγιο

«Ανοιχτές Πόρτες»: Οινοποιεία της Ελλάδας

Οι οινοπαραγωγοί των «Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας» περιμένουν το οινόφιλο κοινό στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για να γνωρίσουν τις διαδικασίες παραγωγής με ξενάγηση από τους οινολόγους και οινοποιούς, γευστικές δοκιμές και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις. Το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη, «η Οινοφόρος», στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή και ανοίγει τις πόρτες του στους φίλους του κρασιού. Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού με στόχο το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.
Πού: Οινοφόρος, χωριό Σελινούντας (4χλμ από το Αίγιο, στο δρόμο προς τη Φτέρη). Πότε: 25-26/05, 11:00-19:00.
Βιβλίο

Σχολείο και Εξετάσεις. Δεν ψαρώνω
Ρασιδάκη Χριστίνα, Παντελή Σμαρούλα, Εκδόσεις Πατάκη, τιμή 13,70Ε

Στη ζωή δίνουμε πολλές φορές εξετάσεις και με πολλούς τρόπους. Αυτό είναι ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη ζωή με επιτυχία. Θα σας οδηγήσει να βρείτε την αυτοεκτίμησή σας, να πάρετε αποφάσεις, να οργανώσετε το χρόνο σας, να οραματιστείτε το μέλλον σας, να τα βγάλετε πέρα με το σχολείο, το διάβασμα, τις εξετάσεις, τους γονείς, τους φίλους.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.