Παιδί

Τα πιτσιρίκια μπαίνουν στο καλοκαίρι

Τα Πιτσιρίκια, η πρώτη εναλλακτική διοργάνωση για παιδιά και γονείς που θέλουν κάτι διαφορετικό, υποδέχονται το 1o Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού με μία σειρά πρωτότυπων εργαστηρίων για παιδιά3 έως και 9 ετών, ενημερωτικές διαλέξεις για νέους και μελλοντικούς γονείς από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους, αλλά και μία αγορά χειροποίητων παιδικών προϊόντων από τους σημαντικότερους εμπόρους και δημιουργούς!
Πού: Μ17 – Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Μαρκορά 17, Άνω Πατήσια, Αθήνα. Πότε: 1-2/6, 11:00 – 20:00. Είσοδος ελεύθερη. Site: http://tapitsirikia.gr/
Θέατρο

Sexperience

Το Sexperience συντέθηκε με αφορμή το φεστιβάλ «Θεατρικές Συνθέσεις» και η ιδιαιτερότητά του είναι ότι ενώ αποτελείται από ατάκες του Σαίξπηρ, είναι ένα έργο με αυτόνομη υπόθεση. Πρόκειται για ένα πολιτικο-σεξουαλικό θρίλερ και λειτουργεί ως μια αισχρή απεικόνιση ενός σκανδαλοθηρικού περιοδικού. Είναι ένα έργο για τα σκάνδαλα της πολιτικής ζωής, τις μίζες, τους εκβιασμούς, τις υπογραφές μέσα στη νύχτα. Ένα έργο για το χάσιμο της παρθενίας, τη χλιδή και τις… εκπαιδευμένες μπίμπο.
Πού: Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7, Πύδνας 7 (Μετρό «Κεραμεικός»), Βοτανικός. Τηλ.: 210-75.12.625. Πότε: Δευτέρα 3/6, στις 20:00 & Τρίτη 4/6, στις 22:00. Εισιτήριο: 10Ε. Trailer εδώ.
Περιβάλλον

«Βένθος και Πέλαγος: Η Ζωή των Ελληνικών Θαλασσών»

Αυτός είναι ο τίτλος της βραδιάς βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, πλαισιωμένη από την έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας του Γιάννη Ίσσαρη, που εγκαινιάζεται το ίδιο βράδυ. Πρόκειται για μια πρωτότυπη προσέγγιση, η οποία επιχειρεί να μας ξεναγήσει στον άγνωστο πλούτο των θαλασσών μας, αναδεικνύοντας την ευφάνταστη ποικιλία των τόπων, των «προσώπων» και των καθημερινών ιστοριών επιβίωσης που κρύβουν τη διακριτική γοητεία τους κάτω από το απέραντο ελληνικό γαλάζιο.
Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο. Πότε: 5/6, στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα: 210-94.69.631, 632
Φωτογραφία

«Πόλεις του κόσμου με παρελθόν, παρόν και μέλλον»

Η Κωνστάντια Κράτσα, παιδί της νέας χιλιετίας έχει ζήσει σε τέσσερις χώρες για σπουδές και εργασία ενώ έχει ταξιδέψει σε πολλές άλλες. Aπό τα φοιτητικά της χρόνια αποθανατίζει εμβληματικές πόλεις και «αφηγείται» με το φακό της το ρόλο που διαδραματίζουν καθώς και τη εικόνα που θέλουν να προβάλουν. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από έξι πόλεις του κόσμου ξεκινώντας από την Αθήνα και, ακολουθώντας την τροχιά του ηλίου, καταλήγουν στο Ντουμπάι.
Πού: Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Αγ. Ασωμάτων 22, τηλ.: 210-32.51.311 Πότε: Εγκαίνια: 4 Ιουνίου (20.00), Διάρκεια έκθεσης: 5/6-15/9.Πότε: 30/05 – 02/06.
Μουσική

Dulce Pontes

Η Dulce Pontes, μια από τις σημαντικότερες φωνές της Μεσογείου και πολυαγαπημένη ερμηνεύτρια στο ελληνικό κοινό, επιστρέφει την στις 16 Ιουλίου στην Αθήνα, στο θέατρο Λυκαβηττού για μία συναυλία – αφιέρωμα στο συνθέτη Ennio Morricone, ενώ νωρίτερα –στις 15 Ιουλίου- θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών). Η έναρξη προπώλησης για το θέατρο Λυκαβηττού έχει ξεκινήσει από τις 27 Μαΐου.
Προπώληση – Αγορά εισιτηρίων: Ταμεία: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Online: www.ticketservices.gr, Τηλεφωνικά: 210-72.34.567, 210-67.28.080. Τιμές: 20-45Ε.
Θεσσαλονίκη

«Ελλήνων έργα»

Η Σχολή Χορού «Τερψιchorus» παρουσιάζει την χορευτική παράσταση « Ελλήνων Έργα», στα πλαίσια του κλεισίματος της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές της σχολής θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και θα συναντήσουν καλλιτέχνες, συνθέτες, ποιητές, ηθοποιούς που έχουν γράψει την δική τους σελίδα στην καλλιτεχνική ιστορία της χώρας μας.
Πού: Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή). Τηλ.: 2310-237.700. Πότε: 8/6, στις 18:00 & στις 21:00. Πληροφορίες: Γραμματεία Σχολής Χορού Τερψιchorus: Λαγκαδά 31, 3ος όροφος. Τηλ.: 2310-525.414.
Βόλος

Έκθεση φωτογραφίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σας προσκαλεί σε ένα από τα θεματικά του μουσεία για να απολαύσετε την έκθεση της φωτογραφικής λέσχης Βόλου και της φωτογραφικής λέσχης Λάρισας, την οποία έχει επιμεληθεί ο Πλάτωνας Ριβέλλης. Επισκεφτείτε το εντυπωσιακό αυτό μουσείο και απολαύστε έναν πλούτο εικόνων.
Πού: Μουσείο Πλινθοκεραμαοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, Νότια Πύλη, Βόλος. Τηλ.: 24210-29.844. Πότε: έως 24 Ιουνίου, καθημερινά (εκτός Τρίτης), 10:00-18:00.
Βιβλία

«Η δίαιτα Ντουκάν», Dr Pierre Dukan, εκδόσεις Κλειδάριθμος, 16,50Ε

«Η δίαιτα Ντουκάν είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που συνδυάζει τέσσερις φάσεις: δύο φάσεις για να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά και δύο φάσεις για να μην τα ξαναπάρετε ποτέ. Εκτιμάται ότι στη Γαλλία, η «κοινότητα Ντουκάν» αριθμεί σήμερα πάνω από 10 εκατομμύρια μέλη. Επειδή δεν βασίζεται στον υπολογισμό θερμίδων –και χάρη στις απλές και σαφείς οδηγίες, στα έτοιμα μενού και στις νόστιμες συνταγές που προτείνει- η Ντουκάν είναι μια δίαιτα που δεν θα δυσκολευτείτε να ακολουθήσετε για να χάσετε οριστικά τα περιττά κιλά».

«Μάγειρας γίνεσαι», Ettore Botrini, εκδόσεις Λιβάνη, 14,90Ε

«Το βιβλίο αυτό είναι ένα όμορφο εργαλείο για την καθημερινή μας κουζίνα, που θα κάνει το χαμόγελο να λάμπει στα πρόσωπά μας. Για μένα το ζητούμενο ήταν να διαλέξω μερικά από τα καθημερινά κι αγαπημένα μου πιάτα, να μιλήσω για τα υλικά τους και να εξηγήσω τις μεθόδους που χρειάζεται να γνωρίζεις για να τα παρασκευάσεις μόνος σου, στο σπίτι, χωρίς άγνωστες λέξεις και δυσνόητες τεχνικές. Στην κουζίνα όλα πρέπει να ακολουθούν την κοινή λογική και το πνεύμα της οικονομίας, που στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ».

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.