Κάθε ζωή μοιάζει με μυθιστόρημα: έχει πλοκή, δράση, όνειρα, ματαιωμένες ελπίδες, ανατροπές, happy end ή όχι.
Η καινούργια σειρά που θα κυκλοφορήσει δωρεάν μαζί με το ΒΗΜΑ από την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου —σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μελάνι— περιλαμβάνει βιογραφίες ανθρώπων που έλαμψαν τον 20ό αιώνα, άφησαν το στίγμα τους στη σύγχρονη εποχή χάρη στη δράση και στο έργο τους και υπήρξαν θρυλικές προσωπικότητες.

Οι βιογραφίες αυτές, γραμμένες όχι με την ψυχρότητα του ακαδημαϊκού βλέμματος, αλλά από πένες που επιχειρούν να διεισδύσουν στις άγνωστες πτυχές της διαδρομής και της ιδιοσυγκρασίας των ανθρώπων που βιογραφούν, διαβάζονται με την απόλαυση που προσφέρει ένα μυθιστόρημα, παρότι αποτελούν προϊόντα έρευνας και μελέτης.

Η σειρά ξεκινά με την έξοχα τεκμηριωμένη και υπέροχη αφήγηση του Φρανσουά Φορεστιέ, δημοσιογράφου στο περιοδικό Le Nouvel Observateur, μυθιστοριογράφου και βιογράφου, ο οποίος αφηγείται πρώτος τη θρυλική σχέση ανάμεσα στον πιο χαρισματικό Πρόεδρο της Αμερικής και στην πιο ποθητή σταρ του Χόλιγουντ. Μια σχέση που κράτησε δέκα χρόνια προτού μετατραπεί στο love story δύο ανθρώπων που τους ηχογραφούσε η Μαφία, τους κρυφάκουγε η KGB και τους παρακολουθούσε η CIA. Μια Μέριλιν στα πρόθυρα της τρέλας. Ένας Τζον Φ. Κένεντι στα πρόθυρα του σκανδάλου.

Η σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα» θα συνεχιστεί με βιογραφίες αφιερωμένες στον άνθρωπο που τα ήθελε όλα, Αριστοτέλη Ωνάση, στην αδάμαστη ύπαρξη που ήταν η Φρίντα Kάλο, στην ιδιοφυή και μόνη Βιρτζίνια Γουλφ…