Το 7ο εκπαιδευτικό συμπόσιο της Εmbryolab Αcademy πραγματοποιήθηκε στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2016 στο Belo Horizonte της Βραζιλίας, μετά από πρόσκληση του οργανισμού υποβοηθούμενης αναπαραγωγής της Νότιας Αμερικής (REDLARA) και των ενώσεων εμβρυολόγων (Pronucleo) και μονάδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (SBRA) της Βραζιλίας.

Στο πλαίσιο του συμποσίου με θέμα: «Διαχείριση Ποιότητας και Ρίσκου στα Εργαστήρια Εξωσωματικής Γονιμοποίησης. Από τη θεωρία στην πράξη», διακεκριμένοι επιστήμονες από το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και τη Βραζιλία ανέλαβαν να αναλύσουν τις βασικές αρχές εφαρμογής και υποστήριξης συστημάτων ποιότητας σε εργαστήρια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη της συστηματικής πρόληψης, της ανάλυσης ρίσκου και διαπίστευσης όλων των διαδικασιών προκειμένου να εξασφαλιστούν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ποιότητας και αποτελεσμάτων.

Την ακαδημία εκπροσώπησαν η Dr. Martine Nijs, διευθύντρια της Ακαδημίας και η κ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, Sr Κλινική Εμβρυολόγος ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας και διευθύντρια της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Embryolab, η οποία δήλωσε σχετικά:

«Οι μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής επιτελούν ένα εξαιρετικά σπουδαίο έργο και είναι απαραίτητο να παρέχουν τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα ποιότητας των υπηρεσιών τους. Χώρες όπως η Βραζιλία, και οργανισμοί όπως o REDLARA aναγνωρίζουν τη σπουδαιότητα της εφαρμογής και υποστήριξης συστημάτων ποιότητας στις μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα απευθύνεται στην ακαδημία μας αναγνωρίζοντας την πρωτοπόρα εκπαιδευτική δράση της».

Στο εκπαιδευτικό αυτό συμπόσιο συμμετείχαν διαδραστικά, επιστήμονες από όλες τις μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής της Βραζιλίας, καθώς επίσης και από το Περού και τη Χιλή, όπου ενημερώθηκαν και συζήτησαν με τους ειδικούς για θέματα που αφορούν στην καθημερινή πρακτική και λειτουργία των μονάδων τους.

Ο κ. Ν. Χριστοφορίδης, κλινικός υπεύθυνος του EMBRYOLAB και ιδρυτικό μέλος της EMBRYOLAB ACADEMY δηλώνει ότι «η Ακαδημία δεσμεύεται να συνεχίσει την εκπαιδευτική της πορεία, ανταποκρινόμενη στα αιτήματα διεθνών φορέων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι επόμενες εκπαιδευτικές δράσεις μας ανά τον κόσμο».

Περισσότερες Πληροφορίες:

Η Embryolab Academy ιδρύθηκε το 2013 στη Θεσσαλονίκη με ιδρυτικά μέλη την κ. Martine Nijs, PhD, MSc, BSc, Sr Clinical Embryologist, την κ. Αλεξία Χατζηπαρασίδου, MSc, BSc, Sr Clinical Embryologist, τον κ. Νίκο Χριστοφορίδη, MD, MRCOG, DFFP, Fertility Specialist. Σκοπός της είναι να προάγει την επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής διδάσκοντας προηγμένες εργαστηριακές τεχνικές και καινοτόμες κλινικές μεθόδους. Στις εργασίες της Ακαδημίας έως σήμερα συμμετείχαν περισσότεροι από 450 επιστήμονες από 40 συνολικά διαφορετικές χώρες.
Το Δίκτυο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Λατινικής Αμερικής (REDLARA) αποτελεί έναν επιστημονικό και εκπαιδευτικό οργανισμό στον οποίο συμμετέχει το 90% των Κέντρων που ασχολούνται με την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στη Λατινική Αμερική.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του Συμποσίου, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Embryolab Academy: www.embryolab-academy.org.

Για περισσότερες πληροφορίες/συνεντεύξεις/δηλώσεις:

EMBRYOLAB
Τ. 2310 47 47 47
e-mail: v.petridou@embryolab.eu
www.embryolab.eu, www.embryolab-academy.org