Στην καρδιά της παλιάς Αθήνας, στο ατμοσφαιρικό MONK wine bar, όπου συχνά φιλοξενούνται λογοτεχνικές εκδηλώσεις, με συντροφιά ένα ποτηράκι κρασί, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Λιλής Μαυροκεφάλου με τίτλο «Τότε που το Νερό πολεμούσε τη Φωτιά», από τις εκδόσεις Momentum, ενώπιον πολυπληθούς και ζεστού ακροατηρίου.

Εμπνευσμένο από αρχαίους μύθους, αλλά και με νύξεις στο σύγχρονο κόσμο, κατά την ομιλήτρια κ. Φόρτη –εκπαιδευτικό και συγγραφέα– το βιβλίο, «…περιπετειώδες, συνταρακτικά αληθοφανές, ενίοτε σκληρό, όπως οι εποχές στη διάρκεια των οποίων διαδραματίζεται, τολμά να γράφει για αδικία, απληστία, σκοτάδι, βία, πόλεμο, το πάθος της εξουσίας… Η Αγάπη είναι επίσης σημαντικό θέμα. Απέραντη αγάπη απέναντι στο πιο βαθύ μίσος. Με όλες τις διακυμάνσεις. Πηγή έμπνευσης ο Μύθος της Ατλαντίδας και η Τιτανομαχία…».

Εκτός από την κ. Βίβιαν Φόρτη, για το βιβλίο μίλησε και η κ. Σήλια Νικολαΐδου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και συγγραφέας. Ο ηθοποιός κ. Καλαμό Νίκος διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ την παρουσίαση συντόνισε η κ. Αγγέλα Γαβρίλη, ποιήτρια των εκδόσεων MOMENTUM.

Στην κεντρική φωτογραφία είναι η συγγραφέας Λιλή Μαυροκεφάλου με την ομιλήτρια κ. Σήλια Νικολαΐδου, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κάτω είναι φωτογραφία από το εξώφυλλο του βιβλίου.