«ΤΑ ΝΕΑ» συστήνουν τον εθνικό ποιητή, Διονύσιο Σολωμό

Η ζωή και το έργο του εθνικού ποιητή της ελευθερίας μέσα από τη μελέτη του κορυφαίου ελληνιστή του Κέιμπριτζ Ρόμιλλυ Τζένκινς. Η μελέτη αυτή, δημοσιεύτηκε σε συνέχειες στην εφημερίδα «Ελεύθερο Βήμα» το 1940, τη χρονιά της μεγάλης εθνικής δοκιμασίας αλλά και της ακόμα μεγαλύτερης εθνικής ανάτασης. Η ελληνική εθνική επανάσταση των αρχών του 19ου αιώνα ήταν τότε και πάλι εκ νέου επίκαιρη όσο ποτέ, ως ύψιστο δείγμα αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας για τη με κάθε κόστος υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που την ώρα εκείνη κινδύνευαν όσο ποτέ. Και ο Ρόμιλλυ Τζένκινς διάλεξε τον Σολωμό για να το πει αυτό στους συμπατριώτες του αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο που βάδιζε στο έρεβος της βίας, του πολέμου και του ολοκληρωτισμού.

Στην έκδοση περιλαμβάνονται ακόμη, τα εμβληματικά έργα του εθνικού ποιητή, «Υμνος εις την Ελευθερίαν» και «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι», που αφύπνισαν την εθνική συνείδηση, ενέπνευσαν γενιές Ελλήνων να αγωνιστούν, τους έδειξαν και τους άνοιξαν τον δρόμο προς την Ελευθερία.

Πρόλογος: Μίκης Θεοδωράκης

Μαζί,

Το τρίτο τεύχος του διάσημου ποδοσφαιρικού κόμικ με τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων, τον θρυλικό Ρόυ Ρέης, για πρώτη φορά σε αυτοτελείς εκδόσεις από ΤΑ ΝΕΑ.

Ρόυ Ρέης. Ο φοβερός ξανθομάλλης σέντερ φορ, που κατέκτησε την Ελλάδα μέσα από τα περιοδικά «Ζαγκόρ» και «Δυναμικό Αγόρι»

Το διάσημο βρετανικό κόμικ «Roy of the Rovers» δημιουργήθηκε το 1954, και κυκλοφορούσε στην Αγγλία, μέχρι και το 2001.

Στην Ελλάδα, πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ζαγκόρ» του Στέλιου Ανεμοδουρά, από το 1971 έως το 1973. Από το 1975 έως το 1992, κυκλοφόρησε στο περιοδικό «Δυναμικό Αγόρι». Ενώ, τη δεκαετία του 1980, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Τρουένο» και σε νεότερα χρόνια στο περιοδικό «Νέος Μπλεκ».

Το κόμικ εστιάζει στον φανταστικό χαρακτήρα Ρόυ Ρέης, τον φοβερό ξανθομάλλη σέντερ φορ της φανταστικής ομάδας «Μέλτσεστερ Ρόβερς», η οποία εδρεύει σε μια πόλη με το ίδιο όνομα στην Αγγλία.

Αυτή την εβδομάδα το τρίτο τεύχος:

Αν και υποβιβασμένη στη β’ κατηγορία, η Μέλτσεστερ Ρόβερς παραμένει αήτητη. Ωστόσο ο Ρόυ αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα εντός και εκτός γηπέδου: Ο φανατικός φίλαθλος της Ρόβερς, Τρέβορ Μπρίνσντεν, προκαλεί συνεχώς μπελάδες. Ο συμπαίκτης του, Βικ Γκάθρυ, δεν φαίνεται να συμμορφώνεται στις υποδείξεις του. Ο πατέρας του νεαρού Κέννυ Λόγκαν θέλει να απομακρύνει το γιο του από το ποδόσφαιρο. Ο απατεώνας ξάδερφος του Αρνι Μεκίφ επιστρέφει από την Αυστραλία. Ο ηθοποιός Ελτον Μπλέικ ισχυρίζεται ότι ο Ρόυ ευθύνεται που κόπηκε από ένα σίριαλ! Και ανάμεσα σε όλα αυτά η ζωή του Ρόυ απειλείται!

Ακόμη,

Το ανοιξιάτικο τεύχος του περιοδικού Mommy

– Spring time! Τα ωραιότερα ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια και έπιπλα της σεζόν

– Διατροφή. Τι τρώνε τα παιδιά των ειδικών

– Αλλεργίες. Ολα όσα πρέπει να ξέρετε

– Βρέφος. Ο πρώτος χρόνος της ζωής του

– Βόλτα την άνοιξη με το μωρό. Τα καλύτερα αξεσουάρ

– Ερευνα. Ψυχαναλύοντας της ελληνική οικογένεια

– Χρειάζεται το παιδί μου λογοθεραπεία;

Και: Πρωτοσέλιδα που έγραψαν ιστορία

Αυτή την εβδομάδα,

24 Μαρτίου 1964

Ενα ιστορικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», για τον «Λόγο του Θρόνου» και την αντίδραση του πολιτικού κόσμου, , σε μεγάλη διάσταση 48 x 34.