Mύθος Νο1: H εμμηνόπαυση είναι ένα δυσάρεστο συμβάν στη ζωή μιας γυναίκας Συμπτώματα όπως η κατάθλιψη, οι εξάψεις, οι διαταραχές ύπνου και η νευρικότητα μπορεί να προκαλούν έντονη δυσφορία, αλλά έχουν ημερομηνία λήξης όταν ολοκληρωθούν οι ορμονικές ανακατατάξεις. Yπάρχουν γυναίκες οι οποίες όχι μόνο ισορροπούν, αλλά ανακαλύπτουν και μια καινούργια πληρότητα. Όταν μάλιστα κάποιες γυναίκες εξομολογούνται ότι τώρα η ζωή τους είναι καλύτερη παρά ποτέ, το εννοούν πραγματικά, γιατί ξέρουν ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Έτσι ζουν τη ζωή τους όσο το δυνατόν πιο συνειδητοποιημένα.Μύθος Νο2: Όλα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι στη φαντασία μαςΜέγα λάθος. Η κάθε γυναίκα βιώνει την εμμηνόπαυση διαφορετικά. Ο μύθος αυτός κάνει τις γυναίκες που πράγματι υποφέρουν από διάφορα συμπτώματα να έχουν άσχημη ψυχολογία και επιπλέον να νιώθουν και ενοχές. Δεν υπάρχει «φυσιολογικό» ή «νορμάλ» στην εμμηνόπαυση και καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ότι η φάση αυτή στη ζωή της κάθε γυναίκας είναι μοναδική.

Μύθος Νο3: Στην εμμηνόπαυση πέφτει η λίμπιντο και μειώνεται η διάθεση για το σεξ Μπορεί να μειώνονται τα οιστρογόνα, αλλά η επιθυμία δεν εξαφανίζεται εντελώς. Μάλιστα, κάποιες γυναίκες αναφέρουν ότι η λίμπιντό τους αυξάνεται αντί να μειώνεται, λόγω της παύσης των αντισυλληπτικών. Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι η ζωή μιας γυναίκας που περνάει στην εμμηνόπαυση δεν σταματάει, ίσα-ίσα που μπορεί να ορίσει ξανά τον εαυτό της με έναν καινούριο τρόπο, πιο συνειδητοποιημένο. Αν το θέλει, μπορεί να συνεχίσει να είναι η εργατική και αφοσιωμένη υπάλληλος, η πρόθυμη και η δραστήρια νοικοκυρά, η διαθέσιμη ερωμένη, η ελκυστική γυναίκα. Η εμμηνόπαυση είναι η ευκαιρία να ανοίξει ένας νέος κύκλος ζωής που μπορεί να αποτελέσει το απόγειο της γυναικείας θηλυκότητας και ωριμότητας.

No pauseΚαμία παύση στη νεότητα της επιδερμίδας…Η φροντίδα της επιδερμίδας είναι μέρος της συνολικής ευεξίας τους οργανισμού μας. Σε συνδυασμό με την κατάλληλη άσκηση και διατροφή, τώρα πια στην εμμηνόπαυση δεν υπάρχει καμία παύση στη νεότητα της επιδερμίδας. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες των εργαστηρίων Vichy, στην εμμηνόπαυση μειώνεται δραματικά η DHEA, γνωστή και ως ορμόνη νεότητας. Αυτή είναι ουσιαστικά μία προ-ορμόνη που έχει την ικανότητα να μεταβολίζεται σε ενεργές ορμόνες όπως τεστοστερόνη και οιστρογόνα. Δημιουργείται στον ανθρώπινο οργανισμό στην ηλικία των 7 ετών και αυξάνεται μέχρι την ηλικία των 25. Ωστόσο, στην εμμηνόπαυση το μεγαλύτερο μέρος αυτής χάνεται. Τα συμπτώματα αυτής της ορμονικής αλλαγής είναι έντονα και στο δέρμα:Παρατηρείται απώλεια πυκνότητας της επιδερμίδας, χαλάρωση κυρίως στην περιοχή των ζυγωματικών, στο λαιμό και στο περίγραμμα του προσώπου, οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες και η επιδερμίδα πιο θαμπή.

Τα εργαστήρια Vichy κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τα οφέλη αυτής της ορμόνης στην επιδερμίδα και να δημιουργήσουν το 1ο Σύμπλοκο Αναπλήρωσης που μιμείται τη δράση της προ-ορμόνης DHEA και επαναφέρει όλους τους δείκτες νεότητας της επιδερμίδας.Αυτό το μοναδικό Σύμπλοκο βρίσκεται στη νέα Neovadiol της Vichy. Έτσι, η επιδερμίδα ξαναβρίσκει την πυκνότητα και ελαστικότητά της, το περίγραμμα του προσώπου αναπλάθεται, η χαλάρωση μειώνεται, ενώ η λάμψη και η ομοιογένεια αποκαθίστανται.

Tip: Εφαρμόζουμε την κρέμα ημέρας Neovadiol σε καθαρή επιδερμίδα, στο πρόσωπο και το λαιμό, καθημερινά πρωί και βράδυ, με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις μασάζ. Για να ενισχύσουμε τα αποτελέσματά της, χρησιμοποιούμε τον αντίστοιχο ορό Neovadiol, πριν από την κρέμα.