Οι περισσότερες συσκευασμένες σάλτσες περιέχουν ενισχυτικά γεύσης, αρωματικές ύλες, συντηρητικά και άλλες πρόσθετες ουσίες. Γιατί, λοιπόν, να μην δοκιμάσουμε να φτιάξουμε σπιτικές; Για να παρασκευάσουμε περίπου 300 ml μουστάρδας, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι ξίδι, 2 ξυλάκια κανέλα, 5-6 κόκκους μπαχάρι, 5-6 κόκκους πιπέρι, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 κουταλάκια ζάχαρη και 2 κουταλιές νερό και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι το ξίδι να μείνει το μισό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μίγμα στο μπλέντερ μαζί με 8 κουταλάκια σκόνη μουστάρδας και ελάχιστο ελαιόλαδο και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει αλοιφή. Βάζουμε τη μουστάρδα σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο δοχείο με καπάκι και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 10 μέρες. Μετά, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε.