Ξαφνικά μυρίζετε κάτι καμένο και θυμάστε το φαγητό που έχετε αφήσει στη φωτιά. Μπορεί το φαγητό σας να το σώσετε με λίγο παραπάνω νερό, όμως τα σημάδια από το κάψιμο δε θα φύγουν με ένα απλό πλύσιμο. Ψεκάστε καλά το μαγειρικό σας σκεύος με baking soda προσθέτοντας πολύ λίγο νερό (μόνο για να είναι υγρό) και αφήστε τη σόδα να δράσει για 15΄. Ωστόσο, όσο περισσότερο την αφήσετε, τόσο πιο εύκολα θα απομακρύνετε τα καμένα υπολείμματα.Εναλλακτικά, δοκιμάστε αυτήν την συμβουλή.