Οι πανταχού παρούσες κόκκινες κυρίες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και χαρίζουν μοναδική γεύση στα μεσογειακά μας πιάτα. Ο Αύγουστος είναι ο μήνας τους!
Λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χωρίς καθόλου λίπος, το πράσο είναι ιδανικό για τα χειμωνιάτικα πιάτα σας. Άλλωστε ο χειμώνας είναι ο μήνας του!
Γευστικό και υγιεινό, το μανταρίνι είναι στα καλύτερά του αυτό το μήνα. Ας το απολαύσουμε!
Έχει πράσινη σάρκα, είναι εξωτικό και έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C από όλα τα φρούτα. Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας του ακτινίδιου. Ας το απολαύσουμε!
Συνήθως τα κόβουμε από δέντρα επιστρέφοντας από τη παραλία, απολαμβάνοντας τη γλυκιά τους σάρκα. Τα σύκα όταν δεν τρώγονται σκέτα, δίνουν γεύση στις σαλάτες ή τα ζυμαρικά. Αυτήν την περίοδο είναι στα ...
Εξαιρετικά φτωχό σε θερμίδες, αλλά πλούσιο σε νερό και γεύση, το πεπόνι είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Απολαύστε το κάτω από τον ήλιο ή πλάι στο κύμα, σκέτο ή συνοδεία αλ...
Έχει αέρα καλοκαιριού, γεύση δροσιστική και τρώγεται ιδανικά δίπλα στο κύμα. Όπως τραγουδούσε και ο Βαγγέλης Γερμανός «Εμείς με sleeping bag και με καρπούζι θα κάνουμε το γύρο των νησιών». Απολαύστε τ...
Οι αγκινάρες έχουν την τιμητική τους αυτόν το μήνα και δεν πρέπει να λείπουν από το ψυγείο σας. Εκμεταλλευτείτε τις!
Χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το μπρόκολο ξεχωρίζει για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Τον Φεβρουάριο βρίσκεται στα καλύτερά του. Ας το απολαύσουμε!
Ταυτισμένο με τις αχνιστές χειμωνιάτικες σούπες, το σέλινο είναι ένα λαχανικό εξαιρετικά φτωχό σε θερμίδες, αλλά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Ας το βάλουμε, λοιπόν, στο καλάθι του Ιανουαρίου!
Μοιάζει με μήλο, αλλά θυμίζει και αχλάδι. Έχει χαρακτηριστεί ως σύμβολο του έρωτα, αλλά και «χρυσό φρούτο». Το κυδώνι αυτήν την περίοδο είναι στα καλύτερά του. Ας το απολαύσουμε!