Λαχανικό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χωρίς καθόλου λίπος, το πράσο είναι ιδανικό για τα χειμωνιάτικα πιάτα σας. Άλλωστε ο χειμώνας είναι ο μήνας του!

Τι μας προσφέρει: Το πράσο είναι πλούσιο σε κάλιο και σίδηρο, ενώ αποτελεί και πηγή των βιταμινών Α και C. Στην αγορά το βρίσκουμε τους χειμωνιάτικους μήνες, είτε ελληνικό, είτε εισαγωγής.

Τεστ φρεσκάδας: Επιλέξτε πράσα δίνοντας έμφαση στο έντονο πράσινο χρώμα των φύλλων τους και στο όσο το δυνατόν πιο άσπρο χρώμα του κάτω μέρους τους. Βεβαιωθείτε ότι είναι ευθύ και ότι οι ρίζες του φαίνονται (αν έχουν και χώμα, τόσο το καλύτερο).

Στην κουζίνα: Πέρα από τα κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, όπως το γιαχνί και το πρασόρυζο, μπορείτε να προσθέσετε πράσο σε διάφορα φαγητά, όπως σούπες και πίτες και να επωφεληθείτε από την γλυκιά του γεύση και την ξεχωριστή μυρωδιά του.

Στο ψυγείο: Χωρίς να πλύνετε τα πράσα, αποθηκεύστε τα μέσα σε σακούλες φύλαξης τροφίμων και διατηρήστε τα στο ψυγείο για διάστημα όχι μεγαλύτερο από 2 εβδομάδες.