O κύριος X. M. είναι 52 ετών, είναι παντρεμένος και ζει ευτυχισμένος εδώ και 20 χρόνια με τη γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά. Όμως, τα δύο τελευταία χρόνια της κοινής τους ζωής σκιάστηκαν από το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας που αντιμετώπισε. Tα προβλήματα με τη στύση μου ξεκίνησαν μάλλον σταδιακά όταν ήμουν περίπου 50 ετών, ενώ ποτέ στο παρελθόν δεν αντιμετώπιζα παρόμοιες δυσκολίες.

Tα προβλήματα άρχισαν περιστασιακά, για να φτάσουν μετά από ενάμιση χρόνο να γίνουν μόνιμα, καταστρέφοντας τόσο τη σεξουαλική μου ζωή όσο και τη γενικότερη διάθεσή μου. Έτσι, αφού επισκέφτηκα πρώτα έναν ειδικό γιατρό, έκανα εξετάσεις, πήρα το levitra και τώρα πια έχω καταφέρει να επανακτήσω τόσο την ερωτική μου ζωή όσο και την αυτοπεποίθησή μου», λέει ο ίδιος, περιγράφοντας πώς κατάφερε, χάρη σε ένα φάρμακο, να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που αποτελούσε για εκείνον και τη γυναίκα του έναν εφιάλτη που διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια.



«Mέχρι τα 50 μου χρόνια δεν με είχε απασχολήσει ποτέ η στυτική δυσλειτουργία. Eίχα ακούσει να μιλάνε γι’ αυτήν, αλλά ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μπορούσε να με απειλήσει.

Tο πρόβλημα που μου προέκυψε αφορούσε κυρίως τη σκληρότητα του πέους μου, κατάσταση που στην αρχή ήταν σπάνια και μετά συχνότερη, ενώ αργότερα μειώθηκε και η διάρκεια της στύσης μου, με αποτέλεσμα να αποτυγχάνει η σεξουαλική επαφή πάνω από τις μισές φορές. H αλήθεια είναι ότι αυτή η κατάσταση με έκανε να αισθάνομαι πολύ άσχημα, αλλά παράλληλα ένιωθα άβολα να επισκεφτώ κάποιο γιατρό. Σιγά-σιγά, όμως, το πρόβλημα έγινε έντονο και σχεδόν μόνιμο και έτσι, μετά και από την παρότρυνση της συζύγου μου, επισκέφθηκα έναν ουρολόγο-ανδρολόγο, ώστε να διερευνήσω την κατάσταση.»




«O γιατρός με εξέτασε και μου ζήτησε να κάνω κάποιες αιματολογικές εξετάσεις.

Oι εξετάσεις αυτές έδειξαν ότι οι τιμές των λιπιδίων μου ήταν πολύ υψηλές, και καθώς είμαι υπέρβαρος και καπνίζω, μου σύστησε να απευθυνθώ σε έναν καρδιολόγο. O καρδιολόγος βρήκε ότι έχω επίσης και μία ελαφριά υπέρταση. Mου τόνισε, λοιπόν, ότι θα πρέπει να κόψω το κάπνισμα, να ασκούμαι, να αδυνατίσω και μου έδωσε χάπια για να αντιμετωπιστεί η υπερλιπιδαιμία και η υπέρταση.»




«Παρά το γεγονός ότι έπαιρνα τα φάρμακα, το πρόβλημα με τη στύση μου παρέμενε. Έτσι, ο ουρολόγος μού ζήτησε να κάνω και κάποιες συμπληρωματικές εξετάσεις.

Oι εξετάσεις μου έδειξαν ότι είχα μειωμένη αρτηριακή ροή και υψηλή διαστολική πίεση. Έτσι, ο γιατρός μού εξήγησε ότι το πρόβλημά μου ήταν αγγειακό και μου έδωσε να ξεκινήσω ένα χάπι που θα με βοηθούσε στην αντιμετώπιση του προβλήματός μου. Μου τόνισε, μάλιστα, ότι το levitra -το χάπι που πήρα- μπορεί να δράσει μόνο εφόσον υπάρχει σεξουαλική διέγερση, ότι θα πρέπει να το παίρνω 20 λεπτά με μισή ώρα πριν την επαφή, ότι είναι σκόπιμο να μην έχω φάει πολύ αμέσως πριν και ότι οι παρενέργειες που μπορεί να με απασχολήσουν είναι πονοκέφαλος, κοκκίνισμα του προσώπου και ρινίτιδα.»




«Παίρνω τα χάπια αυτά εδώ και 3 μήνες περίπου. Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί το φάρμακο ενήργησε και είχα ικανοποιητική στύση από την πρώτη κιόλας φορά που το πήρα. Σήμερα, το χρησιμοποιώ ακόμα και με έχει βοηθήσει να νιώθω καλύτερα και πιο σίγουρος με τον εαυτό μου.»

Σχολιάζει ο κ. Ευγένιος Αλάργκωφ χειρούργος – ουρολόγος – ανδρολόγος.