Το βιαστικό περπάτημα, η πολύωρη ορθοστασία, τα κομψά πλην άβολα παπούτσια, οι σφιχτές κάλτσες… Όλα επιβαρύνουν και ταλαιπωρούν το σώμα μας και περισσότερο τα πόδια μας, τα οποία ούτως ή άλλως θυμόμαστε μόνο κάθε καλοκαίρι. Καιρός, λοιπόν, να τους χαρίσουμε τη φροντίδα και την άνεση που τους αξίζει! Δεν χρειάζεται να υποφέρουμε από κάποιο πρόβλημα υγείας (π.χ. διαταραχή της λέμφου, κακό κυκλοφορικό, καρδιακή ανεπάρκεια) για να νιώθουμε ενοχλήσεις στο σώμα και κυρίως στα κάτω άκρα, στις αρθρώσεις και τη μέση. Οι μηχανικές πιέσεις που δέχεται το σώμα μας, είτε περπατάμε είτε τρέχουμε, είναι εξαιρετικά μεγάλες. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι κατά τη διάρκεια του τρεξίματος η πίεση που ασκείται στα πόδια μας αυξάνεται έως και 4 φορές και ότι κατά μέσο όρο κάνουμε 5.000 βήματα ή περίπου 2,5 χλμ. καθημερινά. Είναι επόμενο, λοιπόν, επιστρέφοντας σπίτι να νιώθουμε απίστευτο βάρος στα πόδια μας. Η λύση φυσικά δεν είναι να σταματήσουμε να περπατάμε. Άλλωστε, τα οφέλη στην υγεία μας από το περπάτημα και το τρέξιμο είναι πολλά: τονώνουν το αναπνευστικό σύστημα, ενισχύουν τη λειτουργία της καρδιάς, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, δυναμώνουν το μυϊκό σύστημα, μας βοηθούν να χάσουμε βάρος, κ.λπ. Όσα λένε οι πατούσες μαςΤο α και το ω είναι να διαπιστώσουμε αν πράγματι υποφέρουμε από κάποιο πρόβλημα, που κάνει όλο το σώμα μας να υποφέρει, π.χ. πλατυποδία, σκολίωση, ισχιαλγία. Μια προσεκτική εξέταση στο πέλμα μας από κάποιον ειδικό (ορθοπεδικό ή φυσικοθεραπευτή) μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Το πελματογράφημα είναι μια ολιγόλεπτη και ανώδυνη εξέταση που αναλύει την κατανομή των πιέσεων που ασκούνται στο σώμα μας κατά τη στάση και τη βάδιση, αποτυπώνοντας ψηφιακά τη μορφολογία του πέλματός μας. Πρόκειται για μια συσκευή με χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν τις πιέσεις που ασκούνται σε κάθε σημείο του πέλματος, όταν αυτό βρίσκεται σε επαφή με την επιφάνειά της, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες για τις παθήσεις των κάτω άκρων και όχι μόνο (π.χ. πλατυποδία, κοιλοποδία, παθήσεις μεταταρσίου, νευρίνωμα Morton και πελματιαία απονεύρωση, κ.τ.λ.). Με τη συσκευή είναι συνδεδεμένος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος συλλέγει, επεξεργάζεται και αναλύει τις συγκεκριμένες πληροφορίες και στο τέλος τα αποτελέσματα αξιολογούνται από τον ειδικό.

Ελαφρύ και ξεκούραστο βάδισμαΑν ο ειδικός το κρίνει σκόπιμο, θα συστήσει τη χρήση ειδικών ορθωτικών πάτων στα παπούτσια. Οι ορθωτικοί πάτοι είναι εξατομικευμένοι, σχεδιάζονται δηλαδή σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πελματογραφήματος, την ηλικία, το βάρος, της δραστηριότητες και της ανάγκες του κάθε ανθρώπου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους, ακόμη και από όσους δεν αισθάνονται ενοχλήσεις. Χάρη στον ειδικό σχεδιασμό τους, απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς, προστατεύουν αποτελεσματικότερα τις αρθρώσεις, μειώνουν τη μυϊκή κούραση, ανακουφίζουν από τους πόνους στα κάτω άκρα και στη σπονδυλική στήλη, βελτιώνουν τη στάση του σώματος, χαρίζοντας άνεση και σταθερότητα στο περπάτημα και τις καθημερινές δραστηριότητες. Φορώντας ορθωτικούς πάτους κάθε παπούτσι μετατρέπεται σε ανατομικό. Στην πόρτα των ειδικώνΣτους Αμπελόκηπους συναντήσαμε τον Αλέξανδρο και τον Νίκο, foot specialists στην εταιρεία Cielo. Πρόκειται για μια νέα εταιρεία που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και την παραγωγή ορθωτικών πελμάτων. Ως σκοπό τους έχουν την προώθηση των ορθωτικών πελμάτων στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό με τη δέσμευση ότι θα ξεκουράσουν και θα φροντίσουν τα πόδια μας. Η αποστολή τους είναι αρκετά δύσκολη, αν σκεφτεί κανείς ότι η χρήση των ορθωτικών πελμάτων στην Ελλάδα -σε αντίθεση με το εξωτερικό- δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή.

Super προσφοράΣτη Cielo foot specialists μπορείτε να επωφεληθείτε μόνο για λίγες μέρες του μοναδικού πακέτου προσφοράς, που περιλαμβάνει πελματογράφημα και ανάλυση με ένα ζευγάρι πέλματα στα €49 ή δύο ζευγάρια στα €79. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.