Όμορφο χαμόγελο, καλή καρδιά. Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο ρητό αλλά για το πόρισμα επιστημονικής έρευνας που αποκαλύπτει πως βασική προϋπόθεση για την υγεία της καρδιάς είναι τα γερά και υγιή δόντια. Εύλογα λοιπόν προκειμένου να διατηρούνται έτσι, πρέπει να τα φροντίζουμε σωστά. Το παράδοξο είναι πως μερικές φορές εμείς οι ίδιοι προκαλούμε μεγαλύτερη ζημιά στα δόντια μας θεωρώντας ότι τα φροντίζουμε. Απίστευτο; Και όμως αληθινό, λένε οι ειδικοί. Γι’ αυτό βεβαιωνόμαστε ότι ακολουθούμε σωστά κάποιους κανόνες και χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα εργαλεία. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι και η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Philips Sonicare DiamondClean που μας προσφέρει τα 3 βασικά χαρακτηριστικά για εξαιρετική στοματική υγιεινή​: αφαίρεση της πλάκας, υγεία των ούλων και λεύκανση.

Ξεκινώντας από τα βασικά

Η οδοντόβουρτσα είναι τελείως προσωπικό αντικείμενο. Δεν δανείζουμε ούτε δανειζόμαστε άλλων, για να μην μεταδώσουμε ή να μην κολλήσουμε μικρόβια που προκαλούν διάφορες παθήσεις.

Η σωστή τακτική

* Βουρτσίζουμε τα δόντια δυο φορές τη μέρα: μετά το πρωινό γεύμα και μετά το δείπνο.

* Το σωστό βούρτσισμα διαρκεί περίπου 2 λεπτά κρατώντας την οδοντόβουρτσα σε ελαφριά γωνία προς την οδοντοστοιχία. Βουρτσίζουμε απαλά με κινήσεις μπρος – πίσω την εξωτερική και την εσωτερική επιφάνεια κάθε δοντιού αλλά και τις επιφάνειες που μασάμε και τη γλώσσα.

* Προσοχή: Δεν βουρτσίζουμε με δύναμη. Τα γερά, λευκά δόντια είναι αλληλένδετα με τα υγιή ούλα. Όταν όμως τα βουρτσίζουμε με δύναμη, νομίζοντας πως έτσι γίνονται λεία, τα ούλα τραυματίζονται και σιγά-σιγά υποχωρούν, αφήνοντας εκτεθειμένα τα νεύρα. Αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη δύναμή μας, τότε οι οδοντίατροι προτείνουν τη χρήση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας, που είναι πιο αποτελεσματική και ασφαλής.

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα VS συμβατικής

Πλέον όλο και περισσότεροι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας γιατί είναι πιο ασφαλής η χρήση της και το αποτέλεσμά της εγγυημένο. Αλλωστε σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα υπερτερεί σε σχέση με τη χειροκίνητη, γιατί οι περισσότεροι δεν βουρτσίζουμε τα δόντια μας σωστά, ούτε για όση ώρα χρειάζεται.

Πιο συγκεκριμένα:

– Είναι πιο εργονομική, κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη. Δε χρειάζονται πολλές κινήσεις ούτε να ασκήσουμε δύναμη για να καθαρίσουν τα δόντια μας.

– Προστατεύει τα ούλα, το σμάλτο και την αδαμαντίνη ενώ αφαιρεί πιο αποτελεσματικά την πλάκα

– Έχει μικρότερο μέγεθος κεφαλής ώστε να καθαρίζει καλύτερα τα πίσω δόντια

– Είναι πιο αποτελεσματική για όσους φοράνε σιδεράκια, ή έχουν οδοντικά εμφυτεύματα, θήκες δοντιών και γέφυρες.

– Είναι πιο οικολογική, εφόσον αντικαθιστούμε μόνο την κεφαλή της και όχι ολόκληρη τη βούρτσα με την πλαστική λαβή.

Η top επιλογή

Αποκτήστε και διατηρήστε το πιο όμορφο χαμόγελο με την κορυφαία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα DiamondClean της Philips Sonicare, που χάρη στη μοναδική τεχνολογία sonic, εγγυάται σωστό βούρτσισμα, φροντίδα των ούλων, άψογο καθαρισμό των δοντιών και μία απίστευτη αίσθηση φρεσκάδας.

Γιατί να την επιλέξετε

– Απομακρύνει έως και 7 φορές περισσότερη πλάκα από τα δόντια σε σχέση με μία συμβατική οδοντόβουρτσα, γιατί κάνει 62.000 κινήσεις ανά λεπτό.

– Μετά τη μία βδομάδα χρήσης, η βελτίωση είναι ορατή. Αφαιρεί 100% περισσότερους λεκέδες και είναι αποδεδειγμένο ότι λευκαίνει φυσικά τα δόντια κάνοντας το χαμόγελο πιο λαμπερό.

– Με το πέρασμα του χρόνου, αποτρέπει τις φλεγμονές των ούλων και συμβάλλει στο πιο υγιές και όμορφο χαμόγελο.

– Έχει πέντε προσαρμόσιμες λειτουργίες καθαρισμού για να ταιριάζουν σε κάθε ανάγκη: 1. Καθαρισμός: Άψογη καθημερινή φροντίδα των δοντιών 2. Λεύκανση: Αφαίρεση των κηλίδων 3. Ευαίσθητα δόντια: Απαλός καθαρισμός για τα δόντια και τα ούλα 4. Φροντίδα των ούλων: Απαλό μασάζ στα ούλα 5. Γυάλισμα: Για ακόμη πιο αστραφτερά δόντια

– Το design της είναι κομψό και σοφιστικέ, ενώ η συσκευασία της περιλαμβάνει: α) μια ελαφριά θήκη ταξιδιού που συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω USB και επιτρέπει να τη φορτίσετε β) ένα καινοτόμο ποτήρι φόρτισης που διακοσμεί το μπάνιο και ταυτόχρονα να φορτίζει την οδοντόβουρτσα

– Η μπαταρία διαρκεί έως και 3 εβδομάδες μεταξύ των φορτίσεων.

Ας αποκτήσουμε, από σήμερα κιόλας, το πιο όμορφο χαμόγελο και ας θωρακίσουμε την υγεία όχι μόνο των δοντιών μας αλλά και του οργανισμού μας.