Οι άνδρες έχουν και αυτοί αναπαραγωγική ηλικία, σύμφωνα με έρευνα γάλλων επιστημόνων. Και οι άνδρες, όπως οι γυναίκες, διαθέτουν «αναπαραγωγική ηλικία» μετά το πέρας της οποίας η γονιμότητά τους μειώνεται! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατα δημοσιευμένης πολυετούς έρευνας, η μείωση της γονιμότητας αρχίζει να «χτυπά» μετά τα 35 και εντείνεται με τα 40!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ιανουαρίου 2002 και Δεκεμβρίου 2006 στο Κέντρο Eylau για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στο Παρίσι. Συμμετείχαν συνολικά 12.000 ζευγάρια τα οποία είχαν υποβληθεί σε «σπερματέγχυση» – διαδικασία κατά την οποία το σπέρμα του συζύγου εισάγεται τεχνητά στη μήτρα της συζύγου.

Οι ειδικοί κατέγραψαν τα ποσοστά των επιτυχημένων συλλήψεων, των τοκετών και αποβολών. Διαπίστωσαν ότι οι πιθανότητες μητρότητας για τις γυναίκες άνω των 35 περιορίζονταν αισθητά και παράλληλα ο κίνδυνος αποβολών αυξάνονταν σημαντικά. Αυτό που όμως τους έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι στα ζευγάρια με άνδρες άνω των 35, οι αποβολές ήταν συχνότερες απ’ ό,τι στα ζευγάρια όπου ο άνδρες ήταν νεώτεροι.

Τα πράγματα χειροτέρευαν για τα ζευγάρια όπου οι άνδρες ξεπερνούσαν την ηλικία των 40 ετών. Σ’ αυτά τα ζευγάρια το ποσοστό επιτυχίας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έφτανε μόλις το 10%. Αλλά ακόμα και τότε, το 1/3 των επιτυχημένων συλλήψεων κατέληγε σε αποβολή!

Διαβάστε ακόμη:
Ελπίδες για την ανδρική υπογονιμότητα
http://www.vita.gr/html/ent/991/ent.6991.asp

Ή μικρός-μικρός παντρέψου…
http://www.vita.gr/html/ent/660/ent.6660.asp

Οι μπογιές βλάπτουν το σπέρμα
http://www.vita.gr/html/ent/435/ent.6435.asp

Aντιμετωπίστε την υπογονιμότητα. Nέες τεχνικές και θεραπείες
http://www.vita.gr/html/ent/450/ent.1450.asp

Τι σκοτώνει το σπέρμα;
http://www.vita.gr/html/ent/206/ent.1206.asp

Φυλλικό οξύ για δυνατό σπέρμα
http://www.vita.gr/html/ent/567/ent.5567.asp