Υλικά

  • Υλικά (Για 4 άτομα)
  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 200 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
  • 300 γρ. σπαράγγια
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές κρεμμυδάκι
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • Αλάτι

Γενικά
Oδηγίες κατανάλωσης Καταναλώστε το ριζότο την ίδια ημέρα

Εκτέλεση
Σοτάρετε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε για 2΄ και σβήνετε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε νερό μέχρι να καλύψει το ρύζι και ανακατεύετε ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά. Ρίχνετε το σαφράν, συνεχίζετε να προσθέτετε νερό και ανακατεύετε. Μετά από 10΄, βάζετε τα σπαράγγια σε ροδέλες και λίγο αλάτι. Μαγειρεύετε, συμπληρώνοντας νερό, για 5΄. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες. Μαγειρεύετε για 5΄ ακόμη και, μόλις το ρύζι χυλώσει, βάζετε το βούτυρο, το κρεμμυδάκι και το μαϊντανό και σερβίρετε.

Γνώμες
Μία μερίδα ριζότο σάς δίνει 344 θερμίδες.

Σύσταση

  • Βιταμίνες:Του συμπλέγματος Β, C, Ε • Β-καροτένιο •Κάλιο •Μαγνήσιο •Υδατάνθρακες •Φυλλικό οξύ • Ψευδάργυρο