Υλικά
- 1 μπούτι από κατσικάκι
- 1 μεγάλη μελιτζάνα (κομμένη σε λωρίδες)
- 1 κολοκυθάκι (κομμένο σε ροδέλες)
- 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο στα τέσσερα)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2½ κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές κόκκινο κρασί
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 3 κουταλιές φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 1/2 κουταλάκι κύμινο
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Γενικά
Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα
436 Θερμίδες
25,7 γρ. Λιπαρά
82,5 mg Χοληστερίνη
3,8 γρ. Φυτικές ίνες
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος μαριναρίσματος: 30′
Χρόνος μαγειρέματος: 40-50′
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Χτυπάτε στο μούλτι το δεντρολίβανο, το σκόρδο, 2 κουταλιές από το μέλι και το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλείφετε με αυτό το κατσικάκι και το μαρινάρετε για 30΄.
2. Σε μπολ, αναμειγνύετε το δυόσμο, το κρασί, το κύμινο, το υπόλοιπο μέλι και τα αφήνετε.
3. Βάζετε το μπούτι από το κατσικάκι σε γάστρα και τριγύρω προσθέτετε τα λαχανικά (μελιτζάνα, κολοκυθάκι, πιπεριά, κρεμμύδι) και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Ρίχνετε 4 κουταλιές νερό και ψήνετε για 40-50΄. Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο, περιχύστε το με τη σος δυόσμου.
Μερίδες
για 2 άτομα