Θέατρο

«Το γάλα»

Η Άννα Βαγενά, επαναλαμβάνει για τελευταία φορά, κλείνοντας έναν κύκλο μεγάλης επιτυχίας, το θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Το γάλα». Πρόκειται για την ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα του σήμερα.
Πού: Θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14-16. Τηλ.: 210-52.34.382. Πότε: Από 12/04, κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Εισιτήριο: 17Ε, 15Ε (λαϊκή βραδινή Παρασκευής), 12Ε (μειωμένο).
Δράσεις

Γέμισε την καρδιά μου

Το TEDMEDLiveAthens είναι εδώ και οι εθελοντές του οργανώνουν φιλανθρωπική δράση με κεντρικό μήνυμα «Fill my Heart». Σκοπός της είναι η συγκέντρωση ενός προϊόντος σίτισης για εκείνους που το έχουν ανάγκη. Γι’ αυτό, ειδική κατασκευή σε σχήμα καρδιάς θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης, μέσα στην οποία θα συλλεχτούν φασόλια, ενώ εθελοντές θα ενημερώνουν για την σημασία τους στη διατροφή και την υγεία. Η ποσότητα φασολιών που θα συγκεντρωθεί, θα παραδοθεί σε φορείς, που θα αναδειχθούν σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Ελάτε, λοιπόν, με 1 σακούλι φασόλια, στηρίξτε την προσπάθεια αυτή και μπείτε σε κλήρωση όπου δύο τυχεροί θα κερδίσουν 2 προσκλήσεις για το TEDMEDLive Athens.
Πού: Πλατεία Συντάγματος. Πότε: 13/04, 10:00–19:00. Για περισσότερα πατήστε εδώ.
Παιδί

Μαθητές και Μουσείο

Οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου ΩΘΗΣΗ σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας διοργανώνουν Διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων με θέμα «Ήχοι Άνοιξης». Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ευαισθησίας και της συνεργασίας των μαθητών σε σχέση με την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος. Ειδικά για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, το εισιτήριο για τις εκθέσεις του Μουσείου και τις εκδηλώσεις θα είναι 3Ε για τους ενήλικες και 2Ε για τα παιδιά.
Πού: Κέντρο ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά. Πότε: 13/04, 09:00-16:00 & 14/04, 10:00-16:00. Πλήρες πρόγραμμα εδώ.
Παραστάσεις

Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Οι ομάδες μουσικής και θεάτρου του Πολιτιστικού Στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ παρουσιάζουν ένα μουσικό αναλόγιο με τίτλο «Ενθύμιον Σμύρνης». Μια μουσική παράσταση στην οποία τα τραγούδια της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας διαδέχονται αυτοβιογραφικά κείμενα της τραγουδίστριας Αγγέλας Παπάζογλου για τη ζωή στη Σμύρνη πριν την καταστροφή και στην Ελλάδα μετά το τραγικό ιστορικό γεγονός. Τα τραγούδια αποδίδονται από 7μελή ορχήστρα χωρίς μικρόφωνα.
Πού: Πολιτιστικό Στέκι ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής, Αθήνα. Τηλ.: 210-86.40.943. Πότε: 17/4 & 24/4,στις 20:00. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Για κρατήσεις: 210-86.53.960 (εσωτ. 109), 10:00-16:00, Δευτέρα έως Παρασκευή. Είσοδος ελεύθερη.
Διατροφή

Για την υγεία των παιδιών

«Τα τελευταία χρόνια η παιδική παχυσαρκία αυξάνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Πρόκειται για τη νέα επιδημία στην Ελλάδα, που τη φέρνει στη 2η θέση παγκοσμίως», Νάνσυ Καντζούκη, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων στο Γ.Π.Α. Το πρόγραμμα «Διατροφή, Δημόσια Υγεία και Πολιτικές» του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών δημιούργησε τις βάσεις για ένα εξαμηνιαίο πρόγραμμα παρέμβασης σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών με τη βοήθεια του οποίου οι γονείς θα υιοθετήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες για εσάς και τα παιδιά σας και θα λάβετε πρακτικές συμβουλές για την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας και την επίτευξη ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους. Όλα αυτά θα γίνουν δωρεάν από μία ομάδα ειδικών (διαιτολόγων, γυμναστών, ψυχολόγων και σεφ).
Info: Επικοινωνήστε μέχρι τις 26/ 04. Τηλ.: 6937-257.383 (Παναγιώτης Βαραγιάννης), e-mail: varagiannisp@yahoo.gr.
Θεσσαλονίκη

Ποια Ελένη;

Το «Ποια Ελένη;» είναι μια κωμωδία – μιούζικαλ, ένα παραμύθι που μας γυρίζει πίσω στο μύθο του Τρωικού πολέμου, εστιάζοντας στο πρόσωπο της Ελένης. Στην Τροία, λοιπόν, δεν έφτασε η Ελένη, αλλά η Πεύκιδα, η λιγότερο όμορφη εξαδέλφη της. Ο Πάρις και οι Τρώες, θα τη λατρέψουν ως ωραία Ελένη, αφού και η ίδια θα ταυτιστεί με την ιδέα. Άλλωστε όπως λέει η Αφροδίτη «η ομορφιά είναι ψέμα και κατασκεύασμα. Κι όλο αλλάζει μορφή και νόημα». Οι αρχαίοι ήρωες θα μπερδευτούν με το σήμερα και όλα αυτά σ’ ένα θέαμα απολαυστικό. Μάλιστα, τα έσοδα της παράστασης του Σαββάτου θα δοθούν στο ορφανοτροφείο ΜΕΛΙΣΣΑ.
Πού: Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά. Τηλ.: 2310-423925. Πότε: 13/04, 21:00. Εισιτήριο: 10Ε.
Ευεξία

Απόδραση στην ευεξία

Θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό τα σαββατοκύριακά σας; Αν είστε λάτρεις των εναλλακτικών θεραπειών, σάς δίνεται η ευκαιρία να απολαύσετε ένα τριήμερο αποτοξίνωσης, αναζωογόνησης και αυτοθεραπείας στο Διακοφτό. Όσοι συμμετέχουν στην εκδρομή θα δοκιμάσουν γιόγκα, πιλάτες, σιάτσου, περπάτημα στο Βουραϊκό και υγιεινή μακροβιοτική διατροφή. Για έγκαιρη συμμετοχή (έως 18 Απρίλη) το κόστος είναι 80Ε και στη συνέχεια 120Ε.
Για πληροφορίες: Μαρίνα Κάτσικα, Αριστοτέλους 67, Πλατεία Βικτωρίας. Τηλ.: 6932-125.942, marekatsika@gmail.com, www.kallonalternative.blogspot.gr/
Βιβλίο

Οι γονείς κάνουν τη διαφορά!
Καππάτου Αλεξάνδρα, εκδόσεις Μίνωας, 17,50Ε

Η έγκριτη ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα, ανησυχίες και δυσκολίες που απασχολούν το ζευγάρι από τη στιγμή που αποφασίζει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Με απλό και κατανοητό τρόπο εξηγεί και αναλύει όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τη σύλληψη του παιδιού μέχρι το στάδιο που προηγείται της εφηβείας, προσφέροντας στους σημερινούς γονείς τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα το παιδί τους και να ενημερωθούν για τα σημαντικότερα θέματα που τους προβληματίζουν.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.