Έκθεση

«Χρησιμοποιημένες Φωτογραφίες 1985-2013»

Οι «Χρησιμοποιημένες Φωτογραφίες» αποτελούν ένα σύνολο φωτογραφικών έργων του Κωστή Αντωνιάδη, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από το 1985 έως το 2013. Θραύσματα εικόνων της πόλης, εικονικές προτομές ηρώων, τοπία που μοιάζουν με άλλα τοπία, ψεύτικοι χάρτες και μυστικές συλλογές, διερευνούν τη σχέση της φωτογραφίας με τη μνήμη, την πραγματικότητα και το φανταστικό.
Πού: Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου. Τηλ.: 210-34.53.111, www.benaki.gr. Πότε: 18/04– 26/05, Πέμ. & Κυρ.: 10:00-18:00, Παρ. & Σάβ.: 10:00-22:00, Δευτ., Τρ. & Τετ.: Κλειστά. Είσοδος: 5Ε, 2.5Ε.
Χορός

Ο Χορός των Χρωμάτων

Ο Καλλιτεχνικός Πνευματικός Σύλλογος Αιγάλεω με την ομάδα ΘΕΟΙΝΑΜΑΚ παρουσιάζει τον «Χορό των Χρωμάτων», μια χορογραφία που συνδυάζει είδη χορού με την ελληνική νοηματική. Πρόκειται για μία εκδήλωση γεμάτη ευαισθησία, αφιερωμένη στους κωφούς και όχι μόνο.
Που: Αμφιθέατρο Δημαρχείου Χαϊδαρίου, Καραϊσκάκη & Επαύλεως. Πότε: 20/04, στις 19:30. Είσοδος ελεύθερη.
Bazaar

Παζάρι για τα αδέσποτα

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης σάς προσκαλεί στο Πασχαλινό Παζάρι που διοργανώνει προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να μπορέσουν να συνεχιστούν οι στειρώσεις και η περίθαλψη των αδέσποτων ζώων και των εγκαταλελειμμένων κατοικίδιων.
Πού: 1ο Σύστημα Προσκόπων, Γρηγορίου Αυξεντίου 1 & Αθανασίου Λευκαδίτη, Ηλιούπολη, www.zeil.gr. Πότε: 20 & 21/04 (10:00-20:00).

Εκδηλώσεις

TEDMED Live Athens 2013

Μια κοινότητα από πρωτοπόρους επιστήμονες και καινοτόμους ηγέτες με κοινό όραμα τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος στην υγεία και την ιατρική, αυτό είναι το TEDMED (Technology, Entertainment, Design Medicine). Μάλιστα, για πρώτη φορά η μοναδική αυτή εμπειρία έρχεται στην Ελλάδα με το TEDMED Live Athens 2013, στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενηθούν ολιγόλεπτες ομιλίες με στόχο να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας. Με σύνθημα «Health Forward» (Υγεία Μπροστά) και σύμμαχο την ιατρική για μια ποιοτικότερη ζωή, το TEDMED Live Athens 2013 στρέφει το βλέμμα στις προκλήσεις του μέλλοντος και δεσμεύεται να αποτελέσει μια αξέχαστη εκδήλωση με εξαίρετους ομιλητές, που θα μεταδοθεί και μέσω ζωντανής αναμετάδοσης.
Πού: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109. Πότε: 21/04.
Παιδί

«Λαμπάδες …με χρώματα και πασχαλινά αρώματα!»

Ελάτε στο Χαλάνδρι για να συνδυάσετε τη δημιουργική απασχόληση με το γευστικό φαγητό. Μέσα σε έναν χώρο γεμάτο εικόνες και χρώματα οι μικροί φίλοι (5 έως 12 χρονών) θα μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους πρωτότυπες και μοναδικές λαμπάδες, που θα μοιάζουν με αληθινά έργα τέχνης, με πανέμορφα κουνελάκια, παπαρούνες και πασχαλίτσες. Επιπλέον, όσα παιδιά έρθουν θα πάρουν δώρο ένα τεύχος του «Έτσι Απλά», καθώς και τις κατασκευές που θα φτιάξουν.
Πού: The Italian Place Ristorante – Bar, Βασ.Γεωργίου, Πλ. Χαλανδρίου, 1ος όροφος. Τηλ.: 210 68.56.282. Πότε: 21/04, 10:00-14:00. Τιμή: 15Ε ανά παιδί. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Ομιλία

«Μικροσκοπικές Μελανές Οπές: Ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν»

Τον χαρισματικό ομιλητή Ηλία Κυρίτση, καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, φιλοξενούν το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε μία και μοναδική παρουσίαση με τίτλο «Μικροσκοπικές Μελανές Οπές: Ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν».
Πού: Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο. Τηλ.: 210-94.69.600, www.eugenfound.edu.gr.
Πότε: 22/04, στις 19:00. Είσοδος δωρεάν.

Θεσσαλονίκη

«I have a dream»

Με ξεναγήσεις από τους συντονιστές/ επιμελητές του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Αρετή Λεοπούλου και Θοδωρή Μάρκογλου, συνεχίζεται η έκθεση «I have a dream» (Έχω ένα όνειρο). Το «I have a dream» ήταν η βασική πρόταση του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ουάσιγκτον το 1963, η οποία έμελλε να εξελιχθεί σε συνώνυμο της επιδίωξης αλλαγών, σε σύνθημα που ξεσήκωσε τους ακτιβιστές τον Μάη του ’68 και έδωσε ελπίδες για την απήχηση της δράσης των πολιτών που «απαιτούσαν το αδύνατο».
Πού: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, λιμάνι). Πότε: 21/04, 12 & 26/05, στις 12:00. Εισιτήριο: 3Ε, 1,5Ε, 1Ε.
Βιβλίο

Μεταποιήματα
Ανανεώστε δημιουργικά ρούχα και διάθεση
Χριστιάνα Τσόλα, εκδόσεις Μύρτος, 2013, 18Ε

Ένα φόρεμα, μια ζακέτα, ένα T-shirt, ένα κλασικό παλτό, όλα μπορούν εύκολα να ανανεωθούν κάνοντας μερικές μικρές έξυπνες παρεμβάσεις. Ανοίξτε την ντουλάπα σας, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, δείτε τα παλιά σας ρούχα με άλλη ματιά και ξεκινήστε τις αλλαγές. Ανακαλύψτε μικρούς θησαυρούς, χάντρες, κουμπιά, μοτίφ, δαντέλες. Συνδυάστε τα και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.