“No Respect” Graffiti & street art
Σε ένα κλειστό χώρο μία καταγραφή της ελληνικής graffiti & street art σκηνής, όπως αυτή αποτυπώνεται στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας. Τα σαράντα έργα που θα δημιουργηθούν επί τόπου και θα καλύψουν τους τοίχους, τις κολώνες, το δάπεδο του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τα αυτοκίνητα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτόν, ανήκουν σε ισάριθμους graffiti και street artists, οι οποίοι προέκυψαν μέσα από έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών από καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος της Στέγης.
Info: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα. Έως τα μέσα Ιουλίου, καθημερινά 12:00-21:00. Πληροφορίες: www.sgt.gr.

Commedia Dell’ Arte
Οι «Ανήσυχοι Θεατρίνοι» παρουσιάζουν την παράσταση «Τρεις κι εγώ», βασισμένη στην Commedia dell’ arte (Χορτάτζης, Μολιέρος, Γκολντόνι). Είναι μια αναδρομή στο είδος θεάτρου, που πρωτοεμφανίζεται τον 15ο αιώνα και καταλήγει στον 20ο. Τα κείμενα συνοδεύονται από μουσική, τραγούδια, αυτοσχεδιασμό. Η μουσική ακολουθεί το ύφος κάθε εποχής και οι στίχοι των τραγουδιών είναι μετάφραση από σονέτα του 15ου και 16ου αιώνα.
Info: δ3 – καφέ μπαρ – μουσική σκηνή, Διδότου 3, Κολωνάκι, Aθήνα. Tηλ.: 210-36.42.990. Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη & Πέμπτη από 26 Μαρτίου. Ώρα έναρξης : 21:30.

Ομαδική έκθεση «Μυστικός Δείπνος»
Πρόκειται για μία ενότητα έργων όπου ο κάθε συμμετέχων αποδίδει τον «Μυστικό Δείπνο» του με όποια μορφή επέλεξε, δίδοντας στο θέμα διαφορετικό περιεχόμενο και διάσταση από τα αναμενόμενα. Το ζητούμενο ήταν η παραγωγή μίας νέας σειράς έργων με κύριο γνώμονα την ποικιλία και την ελευθερία της έκφρασης. Εμφανής, ωστόσο, είναι και η παραδοσιακή εκδοχή του μέσα από τις παρουσιαζόμενες αγιογραφίες του Κωνσταντίνου Παπατριανταφυλλόπουλου.
Info: Αίθουσα Τέχνης “ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5”, Μασσαλίας & Καπλανών 5, Αθήνα. Τηλ.: 210-33.90.946. Διάρκεια: έως 03/05, 19:00-23:00. Περισσότερα στο www.kaplanon5.gr.

Μαγειρική στο Ναύπλιο
Το «Φουγάρο» διοργανώνει εργαστήρια μαγειρικής με τον σεφ, Markus Walser, και τον Δημήτρη Ξανθούλη. Την Τρίτη 22 Απριλίου το εργαστήρι έχει τίτλο «Άγρια χόρτα και σπαράγγια». Θα περιηγηθείτε, αν ο καιρός το επιτρέπει, στους αγρούς, θα μαζέψετε χόρτα και αν βρείτε άγρια σπαράγγια, θα τα μαγειρέψετε με «τρόπους» από την Ασιατική και Ευρωπαϊκή κουζίνα. Το «μενού» περιλαμβάνει ομαδική παρασκευή πιάτων σε χαλαρή ατμόσφαιρα με ανταλλαγή συνταγών και απόψεων, κρασί και δείπνο με τα πιάτα που παρασκευάστηκαν.
Info: «Φουγάρο», Ασκληπιού 98, Ναύπλιο. Τηλ.: 27520-47.300, www.fougaro.gr. Κόστος συμμετοχής: 25Ε (περιλαμβάνει υλικά, εργαστήριο και δείπνο με κρασί). Δηλώσεις συμμετοχής: 27520-47.347, 27520-47.300, 6940-29.54.16, info@fougaro-cafe.gr.

Βιβλία


Γνωρίστε τα ελληνικά super foods,
Κωνσταντίνος Ξένος, Αστερία Σταματάκη
Εκδόσεις Διόπτρα, Τιμή: 13Ε
Δώστε αξία στη διατροφή σας. Μάθετε τα ευεργετικά οφέλη των τροφών που προέρχονται από τη χώρα μας και που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας! Ένα βιβλίο για τις αξίες και τα οφέλη των ελληνικών υπερτροφών στην υγεία μας. Τα οφέλη αυτά δεν αποτελούν «έμπνευση» των συγγραφέων, αλλά στηρίζονται σε μελέτες, έτσι όπως η γνώση ενός ειδικού μπορεί να αξιολογήσει και να παρουσιάσει. Σκοπός είναι οι Έλληνες να πάψουν να αναζητούν «υπερτροφές» από τον Αμαζόνιο, το Θιβέτ και από οπουδήποτε αλλού και να αγαπήσουν περισσότερο τη χώρα τους και τα προϊόντα της, γνωρίζοντας την επιστημονική αλήθεια.

Παιδιά στην εφηβεία, γονείς σε κρίση,
Αλεξάνδρα Καππάτου
Εκδόσεις Μίνωας, Τιμή: 17,50Ε
Η εφηβεία είναι η μεταβατική περίοδος της ανάπτυξης κατά την οποία το παιδί σταδιακά απομακρύνεται από τον κόσμο της παιδικότητας και μπαίνει στην ενηλικίωση. Η συμπεριφορά του εφήβου διαφοροποιείται, συχνά γίνεται δυσκατάληπτη για τους γονείς. Δείχνει απόμακρος, απότομος ή σκληρός, κάποιες φορές οι πράξεις του αγγίζουν ή ξεπερνούν τα όρια, ενώ άλλοτε γίνεται ευάλωτος και ιδιαίτερα ευαίσθητος. Η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Α. Καππάτου, με τρόπο εύληπτο και πρακτικό, δίνει απαντήσεις στους γονείς που θέλουν να κατανοή­σουν τις αλλαγές που βιώνουν τα παιδιά τους στοχεύοντας στη διαφύλαξη της σχέσης μαζί τους, ενώ παραθέτει και προτάσεις προκειμένου οι γονείς να πλησιάσουν το παιδί τους ή να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση.