Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας

Ένα μοναδικό φεστιβάλ για τις επιστήμες θα «φωτίσει» μυστήρια της καθημερινότητάς μας από τις 30 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Τι επηρεάζει τον χαρακτήρα μας, τα γονίδια ή το περιβάλλον; Να κάνουμε εμβόλια ή να μην κάνουμε; Μπορούμε να προβλέψουμε τους σεισμούς; Ποια σχέση μπορεί να έχει η κβαντική Φυσική με το σταφιδόψωμο; Βρέθηκε τελικά το Σωματίδιο του Θεού; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας με θέμα «Η επιστήμη στην καθημερινότητά μας». Περισσότερα στο www.athens-science-festival.gr.

Παράσταση σύγχρονου χορού

Το Dance Banoptikon, είναι μια υβριδική μορφή της απόδοσης που προέκυψε από την συνεργασία της Personal Cinema και της ομάδας σύγχρονου χορού DanceVacuum. Οι χορευτές είναι μετανάστες που ζουν στην Αθήνα και έχουν την εμπειρία των καθημερινών προβλημάτων του αποκλεισμού, της βίας και των διακρίσεων, τα οποία εκφράζουν στη σκηνή μαζί με Έλληνες χορευτές. Μέσω αυτής της παράστασης σύγχρονου χορού επιχειρείται ένας συνδυασμός του παιχνιδιού με την καθημερινή πραγματικότητα. Οι χορευτές κινούνται συνεχώς από την κατάσταση του avatar στην καθημερινή πραγματικότητα των ανθρώπων που αγωνίζονται να επιβιώσουν και το αντίστροφο. Υπάρχουν φορές που ξεχνάμε ποιοι είμαστε και τι συμβαίνει γύρω μας. Υπάρχουν στιγμές που καθορίζουν την εξέλιξη μας. Υπάρχουν φορές που δεν μπορεί κανείς να διακρίνει αν το παιχνίδι είμαστε εμείς ή το αντίστροφο. Ποιος μπορεί να δώσει απαντήσεις;
Info: Dancevacuum – Centre of Performing Arts, Διογένους 42, Χαλάνδρι. Παραστάσεις: Σάββατο 26 Απριλίου, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Μαΐου στις 9:00 μ.μ. Πληροφορίες: 6977-52.83.55. Είσοδος με συνεισφορά 5 ευρώ.

Θεσσαλονίκη
«C-αφορά. Μην την αγνοείς. Εξετάσου»
Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας θα τοποθετήσει σε 5 σημεία της πόλης το κίτρινο γράμμα «C», μια κατασκευή που στόχο έχει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των περαστικών και θα φέρει πάνω της το μήνυμα «Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με ηπατίτιδα C και το 80% από αυτούς, δεν το γνωρίζει». Στον χώρο με το κίτρινο γράμμα C, εθελοντές του συλλόγου “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”, του “Thess Checkpoint” και των οργανώσεων “HOMOphonia Thessaloniki Pride”, “Thessaloniki Pride” και “Good As You(th)” θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό.
Info: Πλατεία Αριστοτέλους, Πλατεία Ναυαρίνου, Λευκός Πύργος, Καμάρα, Τσιμισκή και Παύλου Μελά. Από 26/04 έως και 02/05.

Βιβλία:
«Το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ», Alice Miller, εκδόσεις Ροές, τιμή: 17 ευρώ

Το σώμα δεν ψεύδεται ποτέ… Όταν αρρωσταίνουμε, όταν υποφέρουμε από κατάθλιψη, όταν υποκύπτουμε στη νευρική ανορεξία ή σε κάθε είδους εθισμό από ουσίες, μαίνεται μέσα μας μια εσωτερική διαμάχη ανάμεσα σ’ αυτό που αισθανόμαστε και σ’ αυτό που θα θέλαμε να αισθανθούμε. Το βιβλίο τούτο αναλύει με πολλά και ποικίλα παραδείγματα – αρκετά από τη ζωή μεγάλων συγγραφέων – τις επιπτώσεις, κάποτε δραματικές, αυτής της διαμάχης, αλλά και τους λόγους για τους οποίους, σήμερα, υπάρχει ακόμα ελπίδα.

«Η Στιγμούλα», κείμενο & εικονογράφηση Μαρίνα Γιώτη, εκδόσεις Μίνωας, τιμή 9,90 ευρώ

Μια φορά και έναν καιρό μια μικρή σταγόνα, η Στιγμούλα, ζούσε με τις αδερφές της σε ένα όμορφο δάσος. Η μέρα της ήταν τόσο μικρή που κρατούσε μόλις μια στιγμή! Ξυπνώντας ένα πρωί η Στιγμούλα δεν είδε πουθενά τις αδερφές της. Μάζεψε όλο της το θάρρος και αποφάσισε να ψάξει να τις βρει. Κάπως έτσι μπήκε σε μεγάαααλους μπελάδες… Ένα παραμύθι για τη μοναδικότητα του καθενός μας και την αξία του ταξιδιού στην ανακάλυψη του εαυτού μας.