Λίγο μετά το Πάσχα συνήθως παίρνουμε τη μεγάλη απόφαση να ασχοληθούμε επισταμένως με τη φροντίδα του σώματος μας, προκειμένου να εμφανιστούμε στην παραλία. Ετσι ξεκινάμε διατροφή, πίνουμε πολλά υγρά, κάνουμε αποτοξίνωση, γραφόμαστε στο γυμναστήριο κ.ά, με στόχο να αντικρίσουμε όσο πιο άμεσα γίνεται την πιο βελτιωμένη εκδοχή μας στον καθρέφτη. Μαζί με όλα αυτά όμως φτιάχνουμε κι ένα πλάνο περιποίησης που ταυτόχρονα θα τονώσει την ψυχολογία μας. Εκτός από το μανικιούρ – πεντικιούρ, να τι άλλο βάζουμε σε προτεραιότητα.

# Καθημερινά…

Το ντους αποτελεί την πιο γρήγορη κίνηση καθημερινής φροντίδας και υγιεινής του σώματος, που το προετοιμάζει για το επόμενο βήμα της θρέψης.

Τι κάνουμε: Επιλέγουμε την κατάλληλη σύνθεση για το τύπο μας, που καθαρίζει απαλά και σέβεται την ισορροπία της επιδερμίδας εξαιτίας της φόρμουλας με φυσιολογικό pH. Επιπλέον θέλουμε να είναι δερματολογικά ελεγμένο και να αφήνει απαλή και ελαστική την επιδερμίδα, με μία αίσθηση άνεσης.

# Ανανέωση…

Ισως να τη θεωρούμε βαρετή, όμως η απολέπιση είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε θαμπή επιδερμίδα του σώματος, και κυρίως στα πόδια και τα χέρια μας.

Τι κάνουμε: Μετά το ντους, απλώνουμε με τις παλάμες μας ένα scrub σε βρεγμένη επιδερμίδα και τρίβουμε απαλά για μερικά λεπτά. Επιμένουμε περισσότερο εκεί όπου το δέρμα είναι πιο παχύ. Δηλαδή στους αγκώνες και τα γόνατα και τα πέλματα, γιατί εκεί υπάρχουν περισσότερα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε καλά και σκουπιζόμαστε ταμποναριστά.

Εxtra tip: Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αντί για τις παλάμες μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ειδικά γάντια απολέπισης σε συνδυασμό με το προϊόν.

Εναλλακτικά: Κάνουμε dry brushing, πριν από το ντους.

Προσοχή: Δεν τρίβουμε έντονα και βιαστικά, ιδίως τις περιοχές όπου η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη όπως π.χ. το στήθος για να μην παρουσιαστούν ερεθισμοί.

# Θρέψη & λάμψη…

Αμέσως μετά την απολέπιση, η επιδερμίδα θα απορροφήσει σαν σφουγγάρι τα ενυδατικά και θρεπτικά στοιχεία που θα της προσφέρουμε. Αν έχουμε ξηρό τύπο δέρματος ή αφυδατωμένο, προτιμάμε μία ειδική σύνθεση με υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια παρόμοια με της επιδερμίδας μας, που ενυδατώνει αποτελεσματικά την επιδερμίδα, ενώ συμβάλλει στην αποκατάσταση του φυσικού φραγμού της.

Για αστραφτερή λάμψη: Επιλέγουμε ένα γαλάκτωμα σε συνδυασμό με λίγες σταγόνες από ένα έλαιο.

Extra tip: Το έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μόνο του. Επίσης μπορούμε να το απλώσουμε πριν από την αποτρίχωση με ξυραφάκι, αντί για αφρό ή σαπούνι. Ετσι εξασφαλίζουμε ένα τέλειο, βαθύ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς.

#Μαύρισμα χωρίς ηλιοθεραπεία

Για τις πρώτες μας εμφανίσεις με μαγιό στην παραλία, αποκτάμε ένα πρόσκαιρο αλλά τέλειο bronze ηλιοκαμένο μαύρισμα που θα κάνει το δέρμα μας να φαίνεται πιο όμορφο και το σώμα μας πιο καλλίγραμμο.

Τι κάνουμε: Επιλέγουμε μία σύνθεση αυτομαυρίσματος η οποία μας θα μας προσφέρει άμεσα την επιθυμητή απόχρωση. Πριν από την εφαρμογή της κάνουμε απολέπιση για να εξασφαλίσουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα χωρίς «μπαλώματα». Μετά την εφαρμογή, πλένουμε καλά τα χέρια μας και περιμένουμε ώσπου το προϊόν να απορροφηθεί εντελώς πριν ντυθούμε.

Προσοχή: Το αυτομαυριστικό προϊόν δεν προστατεύει από τον ήλιο. Ετσι το αντηλιακό σώματος επιβάλλεται.

# Βελούδινη επιδερμίδα…

Η αποτρίχωση αποτελεί μία απαραίτητη διαδικασία, ιδίως το καλοκαίρι. Οι μέθοδοι είναι πολλές και επιλέγουμε εκείνη που μας βολεύει περισσότερο: ξυραφάκι, κρέμες αποτρίχωσης, κερί, χαλάουα, αποτριχωτική μηχανή κλπ. Ωστόσο η αγαπημένη μας είναι η μέθοδος του laser. Εχει μόνιμα αποτελέσματα, μας γλιτώνει κόπο και παράλληλα μας αφήνει να απολαύσουμε ανέμελα τον ανέμελο χρόνο μας.