«Ποια είναι η κατάλληλη άσκηση για’ μένα»; «Πόση ώρα πρέπει να αφιερώνω στην προπόνηση για να είναι αποδοτική»; «Μπορώ να κάνω πολύ απλές ασκήσεις με μικρή διάρκεια μέσα στην ημέρα»; Εάν όλα αυτά σας απασχολούν, θυμηθείτε πως η ιδανική άσκηση είναι εκείνη που σας αρέσει περισσότερο και που μπορείτε αντικειμενικά να εντάξετε στην καθημερινότητά σας. Επιπλέον, η κάθε άσκηση δε χρειάζεται να είναι μακράς διαρκείας ή υψηλής έντασης για να είναι αποδοτική.

Διαβάστε επίσης: Περπάτημα «12-3-30»: Το νέο trend για πιο εύκολη και αποδοτική γυμναστική

6 απλές ασκήσεις που όλοι μπορούμε να δοκιμάσουμε

#1 Περπάτημα

Τι πιο απλό για να βελτιώσετε και να διατηρήσετε τη συνολική σας υγεία και ευεξία από το να περπατήσετε. Εάν οι στόχοι σας είναι η μείωση του βάρους σας, η καλή ψυχική υγεία, ο ποιοτικός ύπνος, η υγιής πέψη και η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, τότε μόλις βρήκατε την κατάλληλη για εσάς άσκηση.

Ένα γρήγορο περπάτημα σημαίνει 100 βήματα το λεπτό και μπορεί να ενισχύσει την καρδιαγγειακή σας κατάσταση καθώς και να μειώσει τις πιθανότητες να αναπτύξετε διαβήτη, αρθρίτιδα, κατάθλιψη και πολλά άλλα.

Επιπλέον, το περπάτημα δυναμώνει τα οστά, μειώνει το λίπος, ενισχύει τη μυϊκή αντοχή και βελτιώνει το ανοσοποιητικό.

Συνιστάται να περπατάτε γρήγορα για μισή ώρα την ημέρα, αλλά και με πιο αργό ρυθμό ή και λιγότερη ώρα, σίγουρα θα έχετε αποτελέσματα.

#2 Ποδηλασία

Εάν θέλετε να ενισχύσετε τη δύναμη στα πόδια σας, τη μυϊκή αντοχή, την υγεία των αρθρώσεων και το ανοσοποιητικό σας, ξεκινήστε το ποδήλατο.

30 λεπτά ποδηλασίας με πεντάλ είναι ιδανικά για να επιτύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. Η ποδηλασία είναι επίσης μια καλή επιλογή για άτομα που έχουν πόνους στους γοφούς, την πλάτη και τα γόνατα.

Έχει δε διαπιστωθεί ότι το ποδήλατο διατηρεί τους μύες και το ανοσοποιητικό νεανικό για χρόνια.

#3 Τρέξιμο

Το τρέξιμο από μόνο του είναι μια απαιτητική άσκηση, επομένως συνιστάται συχνά για μικρότερο χρονικό διάστημα. Αν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας, να έχετε καλό μεταβολισμό, πιο δυνατά οστά, πιο «ενεργό» εγκέφαλο, ανεβασμένη διάθεση και το σωματικό σας βάρος υπό έλεγχο, δοκιμάστε να ξεκινήσετε το τρέξιμο.

Μόλις 5 λεπτά τρέξιμο την ημέρα είναι επαρκή για την επίτευξη των στόχων της φυσικής σας κατάστασης.

Προμηθευτείτε λοιπόν ένα καλό ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο και ξεκινήστε σήμερα. Θυμηθείτε βέβαια να το κάνετε με μέτρο και να σέβεστε τα όρια του οργανισμού σας.

#4 Γιόγκα

30 λεπτά γιόγκα την ημέρα θα σας προσφέρουν ισορροπία, ευελιξία, ηρεμία, δύναμη, μείωση του πόνου στην πλάτη και πολλά άλλα οφέλη.

#5 Κολύμπι

Το κολύμπι είναι μια αθλητική δραστηριότητα που απαιτεί την πλήρη ενέργεια του σώματος. Πολλές γυναίκες προτιμούν το κολύμπι από το τρέξιμο γιατί η κολύμβηση ανακουφίζει την πίεση στις αρθρώσεις. Το κολύμπι είναι επίσης καλό για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, την ηρεμία του μυαλού, την ενίσχυση της διάθεσης και της δύναμης της πλάτης, του κορμού και των ώμων.

20 έως 30 λεπτά κολύμβησης τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετά για να αποκομίσετε τα πολλαπλά του οφέλη.

#6 Προπόνηση με βάρη

Η απώλεια βάρους είναι ένας κοινός, συχνός στόχος.  Μπορείτε να έχετε ένα υγιές βάρος επιλέγοντας μέτριας έντασης ασκήσεις με βάρη, αλλά για μεγαλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να αφιερώνετε τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα σε αυτές. Ερευνες δείχνουν επίσης ότι, σε αντίθεση με την αεροβική άσκηση, η άσκηση με βάρη αυξάνει τις θερμίδες που καίτε σε κατάσταση ηρεμίας μέχρι και 39 ώρες μετά την προπόνησή σας.

Έχετε υπομονή και επιμονή και μην ψάχνετε για άμεσα αποτελέσματα μα πιο πολύ η άσκηση να σας γίνει τρόπος ζωής, ακριβώς όπως και η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: