Άλλοι αποφεύγουν τη χρήση του για να μη «βαρύνουν» τα μαλλιά τους και άλλοι το αντικαθιστούν με τη μάσκα. Το conditioner μαλλιών είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα προϊόντα περιποίησης. Μάλιστα, ακόμη κι αν το χρησιμοποιείτε σε κάθε σας λούσιμο, υπάρχει πιθανότητα να κάνετε κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

*Χρησιμοποιείτε μάσκα αντί για conditioner

Άλλος ο ρόλος της μάσκας και άλλος του conditioner. Η μάσκα έχει την ιδιότητα να προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην τρίχα, ενώ το conditioner να τα παγιδεύει στο εσωτερικό της. Επομένως, μετά το λούσιμο απλώστε τη μάσκα μαλλιών, αφήστε τη να δράσει σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της και στη συνέχεια εφαρμόστε conditioner. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και θα δείτε ότι αμέσως είναι πιο λαμπερά, απαλά και ευκολοχτένιστα.

*Το απλώνετε μόνο στις άκρες των μαλλιών σας

Πράγματι, παλαιότερες φόρμουλες μαλακτικών για τα μαλλιά ήταν αρκετά «βαριές» για την τρίχα. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι νέες συνθέσεις λειτουργούν προλαμβάνοντας την ψαλίδα και την αφυδάτωση. Απλώστε λοιπόν το conditioner στα σημεία που έχουν ανάγκη την επανόρθωση, από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες.

*Το αφήνετε πολλή ώρα

Μπορεί να νομίζετε ότι όσο περισσότερο αφήνετε το conditioner στα µαλλιά σας τόσο καλύτερα δρα, όμως αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα, καθώς τα περισσότερα οφέλη του είναι άμεσα. Αυτό που παίζει πιο σημαντικό ρόλο είναι η σωστή και ομοιόμορφη κατανομή του στα μαλλιά.

*Παραλείπετε την εφαρμογή του

«Το conditioner δεν ταιριάζει στα λεπτά μαλλιά». Αυτός είναι πιθανότατα ο πιο διαδεδομένος μύθος. Στην πραγματικότητα, πλέον κυκλοφορούν ειδικές συνθέσεις που όχι μόνο δεν βαραίνουν την τρίχα, αλλά την κάνουν και πιο ανάλαφρη.

*Το χρησιμοποιείτε για να αποφύγετε το κούρεμα

Αν και είναι απαραίτητο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας, το conditioner δεν μπορεί να εξαφανίσει ως διά μαγείας την ψαλίδα. Κι αυτό επειδή η ψαλίδα δεν μπορεί να «θεραπευτεί», αλλά μόνο να προληφθεί. Επομένως, η εφαρμογή conditioner θα θωρακίσει την επιφάνεια της τρίχας σας, προλαμβάνοντας την εμφάνιση της ψαλίδας, αλλά για να ξεφορτωθείτε τις φθαρμένες άκρες θα πρέπει να κουρευτείτε.

Πώς θα το εφαρμόσετε σωστά

Ξεκινήστε εφαρμόζοντάς το από τις άκρες. Απλώστε καλά το προϊόν με τα δάχτυλα και σταδιακά απλώστε το προς τα πάνω. Χρησιμοποιήστε όση ποσότητα κρίνετε σωστή, ανάλογα με το μήκος και τον όγκο των μαλλιών σας, εστιάζοντας στα τμήματα της τρίχας που ταλαιπωρούνται από τα εργαλεία styling και τα χτενίσματα.