Ο Χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή. Οι μέρες μικραίνουν, ο καιρός κρυώνει, τα χειμωνιάτικα ρούχα έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στην ντουλάπα μας. Αντίστοιχα με εμάς, έτσι και το σπίτι μας απαιτεί την ανάλογη προσαρμογή. Άλλωστε μέσα του θέλουμε να βρίσκουμε τη ζεστασιά και τη θαλπωρή που θα μας κάνουν να το νιώθουμε καταφύγιο. Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να το προετοιμάσουμε για την πιο κρύα περίοδο του χρόνου.

Τα χαλιά και η θέρμανση βοηθούν ώστε να δημιουργηθεί η ανάλογη ατμόσφαιρα, όμως πάντα παραμονεύει ένας επικίνδυνος εχθρός… η υγρασία.

Και δυστυχώς για το δικό μας σπίτι ένα πολύ αληθινό πρόβλημα. Καθώς η υγρασία δεν είναι κάτι που μπορούμε να παίρνουμε αψήφιστα, αφού μπορεί να προκαλέσει σημαντικές φθορές στον χώρο και προβλήματα υγείας σε εμάς, αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα για να την αντιμετωπίσουμε προτού εξαπλωθεί.

.

Διώχνουμε την υγρασία και ανασαίνουμε ελεύθερα

Ποιες κινήσεις ακολουθήσαμε;

  1. Καθημερινά φροντίζουμε να αερίζουμε το σπίτι μας, καλά ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να καθαρίζεται η ατμόσφαιρα.
  2. Ελέγξαμε τα υδραυλικά για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή διαρροή, η οποία μπορεί να αποτελέσει αιτία για την ύπαρξη υγρασίας στο σπίτι μας.
  3. Βάψαμε τους τοίχους με ειδικά χρώματα που εμποδίζουν τον σχηματισμό μούχλας. Έτσι και ανανεώσαμε το σπίτι αλλά και δημιουργήσαμε ένα επιπλέον τείχος προστασίας από την υγρασία.
  4. Επενδύσαμε στην αγορά αφυγραντήρα. Αυτό ήταν και το πιο σημαντικό βήμα. Αυτή η κίνηση είναι ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι το σπίτι μας θα διατηρεί τα σωστά ποσοστά υγρασίας όλο τον χρόνο. Το μόνο που χρειάστηκε είναι να κάνουμε τη σωστή επιλογή ώστε ο νέος μας αφυγραντήρας να ταιριάζει στο μέγεθος του σπιτιού μας και στις ανάγκες μας.

Ψάχνοντας τη δική μας «ιδανική λύση» εστιάσαμε στους αφυγραντήρες της Inventor, με την Αντιβακτηριδιακή Προστασία και την Έξυπνη Αφύγρανση, να μας τραβούν την προσοχή.

Αντιβακτηριδιακή Προστασία σημαίνει ότι με το click ενός κουμπιού ενεργοποιείται η η λειτουργία στεγνώματος στο εσωτερικό του αφυγραντήρα  και είναι ξανά έτοιμος για χρήση, καθαρός από τους μικρο-οργανισμούς που υπάρχουν στο εσωτερικό του. Επομένως, ο φρέσκος και καθαρός αέρας του σπιτιού μας είναι εγγυημένος.

Λειτουργία Έξυπνης Αφύγρανσης σημαίνει ότι ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου ρυθμίζεται αυτόματα και το επίπεδο υγρασίας του σπιτιού. Εξασφαλίζουμε έτσι χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε θαλπωρή χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθούμε συνέχεια το θερμόμετρο.

Επόμενος στόχος να βρούμε τον αφυγραντήρα που ταιριάζει συγκεκριμένα στον χώρο μας.

Το μεγάλο μικρό! Combo έχει τον συνδυασμό που θέλουμε

  • Πρώτος λόγος που μας έκανε να το ξεχωρίσουμε είναι η ευελιξία του. Με τον έξυπνο σχεδιασμό του και την ικανότητά του να αποθηκεύεται εύκολα προσαρμόζεται στον χώρο μας. Ταυτόχρονα η παρουσία του είναι διακριτική και αθόρυβη.
  • Ποια η γνώμη σας για το άδειασμα του κάδου του αφυγραντήρα; Εμάς, θα παραδεχτώ  ότι δεν είναι από τις αγαπημένες μας διαδικασίες. Άλλος ένας λόγος που το Combo πήρε το προβάδισμα στην τελική μας απόφαση για να το προτιμήσουμε, αφού ο κάδος του είναι ο μεγαλύτερος της αγοράς, με χωρητικότητα 12 λίτρων. Και για ακόμη μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής, ο Combo έχει 4 επίπεδα γεμίσματος για να αποφασίζουμε εμείς μέχρι που θέλουμε να γεμίζει.
  • Επιπλέον, διαθέτει τη λειτουργία συνεχούς αποστράγγισης ώστε να έχουμε την επιλογή της μη χρήσης κάδου. Αρκεί να τοποθετήσουμε το σωληνάκι του στο σιφόνι ώστε το νερό που συλλέγεται να πηγαίνει απευθείας στην αποχέτευση. Μία κίνηση αρκεί για να ξενοιάσουμε από το άδειασμα αλλά και να μετατρέψουμε τον Combo μας στον πιο μικρό αφυγραντήρα της αγοράς.
  • Χρειαζόμασταν όσες περισσότερες εγγυήσεις μπορούσαμε να έχουμε ότι ο αέρας στο σπίτι μας θα είναι πάντα καθαρός. Ο Combo μας τις έδωσε, αφού έχει την Τεχνολογία Ultraviolet Τύπου C και με το υπεριώδες φως του «σπάει» τους μοριακούς δεσμούς των μικροοργανισμών που μπορεί να υπάρχουν στο εσωτερικό του. Αλλά ταυτόχρονα διαθέτει και Ιονιστή που διώχνει τα επιβλαβή σωματίδια και ενισχύει την καθαρή ατμόσφαιρα του σπιτιού μας.
  • «Πόση υγρασία να έχουμε τώρα άραγε;», αναρωτιόμασταν συχνά μεταξύ μας, τις βροχερές μέρες. Ο Combo μας δίνει την απάντηση με τον ενσωματωμένο αισθητήρα του άμεσα και με ακρίβεια. Μια ματιά στη Φωτεινή Ένδειξη του αρκεί για να δούμε το επίπεδο υγρασίας στον χώρο.

Και η ποιότητα του αέρα του σπιτιού μας περνάει στο επόμενο επίπεδο

Αφού είναι πλέον ζεστό  και άνετο όλον τον Χειμώνα. Οι τοίχοι μας δεν είναι υγροί όταν βρέχει. Και παραδέχομαι ότι υπάρχουν μέρες όπου τα ρούχα μας στεγνώνουν μέσα χωρίς να αλλάζει κάτι στον αέρα του σπιτιού.