Η φτώχεια, η ανεξέλεγκτη διαφήμιση του αλκοόλ και του καπνού από τις πολυεθνικές εταιρείες και τα προβλήματα στα συστήματα υγείας πολλών χωρών καθιστούν τις χρόνιες παθήσεις τεράστιο κίνδυνο για την α...
Το πρόγραμμα Global Virome Project είναι παγκόσμιας εμβέλειας, ξεκίνησε φέτος και εκτείνεται σε ορίζοντα δεκαετίας. Στόχος του είναι η χαρτογράφηση και ταυτοποίηση των ιών, οι οποίοι μας είναι ακόμα ά...
Η Ιατρική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται στην 140η θέση παγκοσμίως στον πίνακα που δημοσιεύει το National Taiwan University.
Οι ερευνητές συνυπολόγισαν παραμέτρους, όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, το κάπνισμα και η ηλικία
Η ελλιπής ή κακή διατροφή του βρέφους αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης οξέων νοσημάτων αργότερα στη ζωή του ενώ είναι πιθανό να οδηγήσουν στην εμφάνιση παιδικής παχυσαρκίας
Οι πιθανότητες διάγνωσης νόσου Αλτσχάιμερ ήταν 50% υψηλότερες για τα άτομα που ζούσαν στις περιοχές με τα υψηλότερα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η χαμηλότερη διατροφική ποιότητα σχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου γενικά, αλλά και με ειδικότερες μορφές.
Το ελληνικό γιαούρτι είναι αυτό που είχε περισσότερη πρωτεΐνη, λίγους υδατάνθρακες και την ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης, κυρίως λόγω της λακτόζης.
Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τουλάχιστον τέσσερις διακριτές ομάδες τύπων προσωπικότητας, ανατρέποντας τους ήδη υπάρχοντες τύπους.
Ήδη, τα τελευταία 200 χρόνια, η ο μέσος όρος ζωής έχει περίπου διπλασιασθεί στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες λόγω βελτιώσεων στη διατροφή, τη δημόσια υγεία και την εκπαίδευση.
Όσο συχνότερη ήταν η χρήση των απολυμαντικών προϊόντων, τόσο συχνότερες ήταν και οι αλλαγές στην εντερική χλωρίδα στα βρέφη 3-4 μηνών.