Οσοι δεν χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για να πάνε στη δουλεια, ούτε καν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά προτιμούν το ποδήλατο ή τα πόδια, έχουν απτά οφέλη για την υγεία τους.
Εκτιμήσεις λένε ότι σχεδόν ένας στους τέσσερις ανθρώπους στη Γη θα είναι παχύσαρκος το 2045 και ένας στους οκτώ διαβητικός.
Αν βοηθήσατε κάποιον ή του κάνατε μια χάρη ή ανταποκριθήκατε σε κάτι που σας ζήτησε, αλλά σας πείραξε που δεν σας είπε «ευχαριστώ», παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι δεν αποτελείτε εξαίρεση.
Το αποστειρωμένο περιβάλλον και η υπερβολική καθαριότητα έχει επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα και κατ' επέκταση στην υγεία ιδίως των παιδιών.
Ερευνες αποδεικνύουν ότι τα αυγά, παρά την αμφιλεγόμενη φήμη τους, μειώνουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου φαίνεται ότι επηρεάζεται από το εισόδημά του και από τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, όπως η χρόνια φτώχεια.
Τα ζευγάρια με ενεργή σεξουαλική ζωή έχουν καλύτερη μνήμη στη μέση ηλικία, διαπιστώνει νέα επιστημονική μελέτη.
Μια βρετανική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μέτριας έως μεγάλης έντασης γυμναστική δεν έχει καμία επίδραση στο νοητικό - γνωσιακό επίπεδο των ηλικιωμένων που έχουν άνοια.
Νέες μελέτες επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέραμε, ότι δηλαδή το κάπνισμα συσχετίζεται με το σωματικό βάρος.
Νέες μελέτες διαπιστώνουν ότι το στρες μας κάνει να επεξεργαζόμαστε καλύτερα τα κακά νέα και μας χαρίζει μεγαλύτερη διαύγεια σκέψης.
Οι άνδρες που κάνουν μια ιδιαίτερα κουραστική σωματική δουλειά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους εργάζονται σε δουλειές που δεν είναι απαιτητικές σωματικά, σύμφωνα με μ...