Οι άνδρες και οι γυναίκες απολαμβάνουν τη σεξουαλική επαφή εξίσου είτε χρησιμοποιούν προφυλακτικό είτε όχι, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν η δρ. Ντέμπι Χέρμπενικ από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Μπλούμινγκτον του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν την έρευνα μέσω online ερωτηματολογίου σε άνδρες και γυναίκες 18-59 ετών και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες αξιολογούσαν τη σεξουαλική επαφή με προφυλακτικό ως απολαυστική και ερεθιστική στον ίδιο βαθμό με την επαφή χωρίς προφυλακτικό.

Η αμερικανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση του προφυλακτικού από τους άνδρες δεν επηρεάζει τη στύση. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι πολλές γυναίκες δεν αντιλαμβάνονται αν το προφυλακτικό έχει λιπαντικό ή όχι. Η έρευνα διεξήχθη με σκοπό να διαφανούν οι στάσεις των ανδρών και των γυναικών όσον αφορά τη χρήση προφυλακτικού και να χρησιμοποιηθούν τα ευρήματα ανάλογα, έτσι ώστε να δοθούν οι σωστές κατευθύνσεις για την ενημέρωση εκείνων που τα αποφεύγουν, σε μια χώρα όπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σημειώνονται ετησίως περίπου 19 εκατομμύρια νέα περιστατικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων.