Οι άνθρωποι αποφασίζουν για την αξιοπιστία κάποιου άλλου ατόμου σε ένα δέκατο του δευτερολέπτου, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσιεύεται στο Business Insider.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Princeton αξιολόγησαν μία ομάδα φοιτητών με κριτήρια την ελκυστικότητα, την ικανότητα, την επιθετικότητα, τη συμπάθεια που προκαλούν στους άλλους και την αξιοπιστία προσώπων ηθοποιών.

Μεγάλο μέρος αυτής της κρίσης βασίζεται σε πράγματα που δεν μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε. Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι τα πιο θηλυκά και ευτυχισμένα πρόσωπα με παιδικά χαρακτηριστικά θεωρούνται πιο αξιόπιστα. Ένα άλλο στοιχείο που «διαβάζουν» οι άνθρωποι γρήγορα είναι ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός άνδρα. Μέσα σε ένα μόλις εικοστό του δευτερολέπτου, μπορεί να προβεί κάποιος στη συγκεκριμένη κρίση.

«Η ταχεία και ακριβής αντίληψη του ανδρικού σεξουαλικού προσανατολισμού μπορεί να είναι απλώς ένα ακόμη σύμπτωμα ενός γρήγορου και αποτελεσματικού γνωστικού μηχανισμού αντίληψης των χαρακτηριστικών των άλλων», σχολιάζουν οι συγγραφείς της μελέτης Νίκολας Ρουλ και Ναλινι Αμπταντιε.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι οι καλοντυμένοι αναμένεται να κερδίζουν περισσότερα χρήματα και να προαχθούν πιο γρήγορα επαγγελματικά.