Την άμεση κατάργηση των διαφημίσεων των fast food ζητούν τώρα ερευνητές του Πανεπιστημίου «LeHigh» στην Πενσυλβάνια με στόχο τη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της επιστημονικής επιθεώρησης «Journal of Law and Economics», οι αμερικανοί επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα από προηγούμενες μακροχρόνιες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις Η.Π.Α., στον παιδικό και το νεανικό πληθυσμό γύρω από τη σχέση διατροφικών συνηθειών και τηλεόρασης.

Βασικός τους στόχος ήταν να εντοπίσουν αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στο μέσο χρόνο εβδομαδιαίας παρακολούθησης τηλεοπτικών διαφημίσεων γρήγορου φαγητού και στην κατανάλωσή του από τα παιδιά.

Οι ερευνητές έφτασαν στην εκτίμηση ότι μια απαγόρευση προβολής των διαφημιστικών των αλυσίδων γρήγορου φαγητού μπορεί να μειώσει τον αριθμό των υπέρβαρων παιδιών (3 – 11 ετών) κατά 18% και τον αριθμό των υπέρβαρων εφήβων (12-18 ετών) κατά 14%. Μέχρι σήμερα, το μέτρο αυτό έχει εφαρμοσθεί μόνο στη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Φιλανδία.

«Γνωρίζουμε ότι η παιδική παχυσαρκία έχει κυριεύσει τον πολιτισμό μας, ωστόσο για την ώρα λίγες είναι οι έρευνες οι οποίες αναγνωρίζουν την τηλεοπτική διαφήμιση ως πιθανή αιτία του προβλήματος», αναφέρει ο οικονομολόγος και μέλος της ερευνητικής ομάδας, Σιν-Γι Τσου.

Διαβάστε ακόμη:
Fast food… fat food
http://www.vita.gr/html/ent/030/ent.7030.asp

Παιδική παχυσαρκία: +5 ναι +5 όχι!
http://www.vita.gr/html/ent/565/ent.1565.asp

Μπορεί να κάνει δίαιτα το παιδί μου;
http://www.vita.gr/html/ent/531/ent.6531.asp


Παχύσαρκα παιδιά, άρρωστοι ενήλικοι
http://www.vita.gr/html/ent/486/ent.1486.asp


30 ημέρες στο φαστ φουντ
http://www.vita.gr/html/ent/107/ent.6107.asp


Έξυπνες επιλογές στα fast food
http://www.vita.gr/html/ent/173/ent.1173.asp