Τα παιδιά των οποίων τα χαμόγελα ξεχωρίζουν στις οικογενειακές φωτογραφίες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να κάνουν μελλοντικά έναν καλό γάμο, συγκριτικά με τα υπόλοιπα.

Η πρωτότυπη έρευνα έρχεται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τελικά το χαμόγελο παίζει έναν ρόλο «βιο-δείκτη» της μελλοντικής οικογενειακής ευτυχίας.

Στο πλαίσιο του πειράματος, οι ειδικοί ζήτησαν από 650 εθελοντές ηλικίας από 21 έως 87 ετών φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια αξιολόγησαν το χαμόγελό τους.

«Το πόσο λαμπερό ήταν το χαμόγελο προδίκαζε κατά πόσο οι εθελοντές θα έπαιρναν διαζύγιο σε κάποια φάση της ζωής τους», εξηγούν οι ερευνητές. «Όσο λιγότερο χαμογελούσε κανείς, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχε να χωρίσει στην ενήλικη ζωή του», αναφέρουν.

Εκείνοι μάλιστα που είχαν το ασθενέστερο χαμόγελο, όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο «Motivation and Emotion», είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να περάσουν την επώδυνη διαδικασία ενός διαζυγίου.

Σε δεύτερο πείραμα, οι εθελοντές έφεραν φωτογραφίες στις οποίες ήταν 5 ετών. Είδαν, λοιπόν, ότι όσοι εμφανίζονταν πιο χαρούμενοι είχαν μεγαλύτερη ικανότητα να λύνουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στις σχέσεις τους και το γάμο τους.

Όπως υποστηρίζουν μάλιστα οι ειδικοί, οι χαρούμενοι τύποι έχουν αυξημένες πιθανότητες να παντρευτούν κάποιον που εκπέμπει την ίδια αισιοδοξία με αυτούς.

Διαβάστε ακόμα:
Οικογενειακό τραπέζι: Έχει σημασία να τρώμε κάθε μέρα μαζί;
http://www.vita.gr/html/ent/849/ent.8849.asp

Πώς δεν θα αποτύχω και στο δεύτερο γάμο μου;
http://www.vita.gr/html/ent/507/ent.6507.asp

Για τα… σιδεράκια!
http://www.vita.gr/html/ent/298/ent.6298.asp