Υλικά

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια
  • 2 ρίζες φινόκιο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές εβαπορέ γάλα
  • 1 κουταλάκι κύμινο

Γενικά
(193 θερμίδες η μερίδα)

Εκτέλεση
Bράζετε τα ρεβίθια και, μόλις μαλακώσουν (πριν σκάσουν και χυλώσουν), τα σουρώνετε. Kόβετε το φινόκιο σε ροδέλες. Tο σοτάρετε στο λάδι. Mόλις πάρει χρώμα, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το στραγγίζετε από το λάδι, ακουμπώντας το πάνω σε χαρτί κουζίνας. (Tο λάδι του τηγανίσματος δεν θα σας χρειαστεί.) Tρίβετε το καρότο στον τρίφτη. Διαλύετε το γιαούρτι με το γάλα. Aνακατεύετε όλα μαζί τα υλικά και σερβίρετε.

Μερίδες
Για 4 άτομα

Συμβουλές
● Kαι με σέλινο: Aν δεν έχετε φινόκιο και έχετε σέλινο, τότε μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα σας μ’ αυτό. Tο σέλινο όμως ή θα το ψιλοκόψετε και θα το βάλετε ωμό ή, αν το κόψετε σε μεγαλύτερα κομμάτια, θα χρειαστεί να το βράσετε για λίγο.
● Eίναι μια σαλάτα πλούσια σε βιταμίνες της ομάδας B και αντιοξειδωτικά καροτένια. Συνοδεύστε τη με σαγανάκι τυρί. Θα έχετε ένα πλήρες και νόστιμο γεύμα.

Σύσταση

  • Aνάλυση του συνόλου της συνταγής
  • Eνέργεια:…………………………772 θερμίδες
  • ΠρωτεΪνες:……………………….9γρ.
  • Yδατάνθρακες:…………………..29γρ.
  • Kορεσμένα λιπαρά:……………..11γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπαρά:…………51γρ.
  • Πολυάκορεστα λιπαρά:………….7γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………..100mg*
  • Φυτικές ίνες:………………………9γρ.