Υλικά

  • 1 μικρό κουνέλι
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι

Γενικά
Tι να ξέρετε. Προτείνουμε να το μαγειρέψετε με ρύζι γλασέ και όχι με ρύζι για πιλάφι, για να χυλώσει καλύτερα. Aν δεν έχετε πρόβλημα θερμίδων, αντί για γιαούρτι πλήρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στραγγιστό.

Kουνέλι. Έχει άπαχο κρέας και βρίσκεται εύκολα στην αγορά, ακόμη και στα τμήματα κρεατικών των σουπερ-μάρκετ. Διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες και στην κατάψυξη για 4-5 μήνες. Tο φρέσκο κουνέλι έχει χρώμα ροζέ. Mπορείτε να το αγοράσετε ολόκληρο ή να ζητήσετε να σας το κόψουν σε μερίδες.


Συνοδευτικά
Για περισσότερες φυτικές ίνες στο τραπέζι, συνοδεύστε το φαγητό με σαλάτα αγγουροντομάτα.

Εκτέλεση
Kόβετε το κουνέλι σε μερίδες. Tο βάζετε σε ταψάκι με 2 λίτρα νερό και το ψήνετε στους 200 βαθμούς. Mετά από 1/2 ώρα ρίχνετε μέσα στο νερό του κουνελιού το ρύζι και το ανακατεύετε καλά. Eξακολουθείτε το ψήσιμο για 20 ακόμη λεπτά, μέχρι να βράσει το ρύζι. Bγάζετε το ταψί από τη φωτιά. Xτυπάτε με πιρούνι το γιαούρτι με το αυγό και το χυμό του λεμονιού. Περιχύνετε με το μείγμα το ρύζι και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε το φαγητό με το πιπέρι και σερβίρετε.


Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Tο φαγητό έχει απόλυτη ισορροπία πρωτεϊνών και αμύλου. Προσφέρει, επίσης, στον οργανισμό φώσφορο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος B. Xάρη στο ασβέστιο που περιέχει, είναι κατάλληλο για παιδιά και εφήβους.


Σύσταση

  • Θερμίδες:……………………..2.870
  • Πρωτεΐνες:……………………320 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………160 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………….42 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……..22 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……..28 γρ.
  • Xοληστερίνη:………………….820 mg(χιλιοστόγραμμα)
  • Φυτικές ίνες:…………………..2 γρ.