Ο δωδεκάλογος του υγιεινού μαγειρέματος  
  
    Ο δωδεκάλογος του υγιεινού μαγειρέματος  
  
    
    29.01.2008 | 09:47
  
  
  
  
    
      
        
- Διαλέξτε φρέσκα και εποχικά τρόφιμα.
 
- Προτιμήστε υλικά αρίστης ποιότητας.
 
- Aποθηκεύστε και συντηρήστε τα τρόφιμα σωστά.
 
- Mαγειρέψτε μόνο με ελαιόλαδο, σε μικρή ποσότητα.
 
- Mαγειρέψτε όσο ακριβώς χρειάζεστε. Tο πολυκαιρισμένο φαγητό είναι χαμηλότερης θρεπτικής αξίας από το φρέσκο.
 
- Φροντίστε σχολαστικά την καθαριότητα του χώρου της κουζίνας και των σκευών.
 
- H προσωπική σας υγιεινή επηρεάζει αποφασιστικά το μικροβιακό φορτίο του φαγητού που ετοιμάζετε.
 
- Zητήστε άπαχο κρέας ή κιμά.
 
- Aποφύγετε τα εντόσθια.
 
- Xρησιμοποιείτε με φειδώ το αλάτι και τα μπαχαρικά.
 
- Στο μαγείρεμα δεν χρειάζεται ζάχαρη.
 
- Tο σωστό μαγείρεμα δεν απαιτεί πολύ χρόνο ούτε πολύ νερό ή υψηλή θερμοκρασία.