Υλικά

  • Υλικά για 6 μερίδες
  • 16 μεγάλες καραβίδες
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι του λικέρ ούζο
  • 3 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και σοτάρετε τις καραβίδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και τη φρυγανιά. Ρίχνετε το μέλι και τις σβήνετε με το ούζο. Τις αφήνετε για 2-3 λεπτά μέχρι να καρα­μελώσει η σάλτσα και είναι έτοιμες να τις ­σερβίρετε.

Γνώμες
Κύριο χαρακτηριστικό της συνταγής αυτής αποτελεί η υψηλή περιεκτικότητα σε ευεργετικά και απαραίτητα πολυακόρεστα, αλλά και μονοακόρεστα λιπαρά. Τα συγκεκριμένα λιπαρά συμβάλλουν στην προστασία της καρδιάς και των αγγείων μας, στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και του αναπαραγωγικού μας συστήματος.

Σύσταση

  • Θερμίδες…………………..362,1
  • Χοληστερίνη ………………325 mg
  • Λιπαρά……………………….19,8 γρ.