Παρακαλώ θα ήθελα να μάθω τη συνταγή για χοιρινό σουβλάκι – καλαμάκι και πώς μπορώ να το μαρινάρω για να γίνει πιο μαλακό και εύγεστο.

ευχαριστώ

Βούλα

Τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα μεγάλο χοιρινό σουβλάκι με λαχανικά είναι:

(για 10 τεμάχια περίπου των 120γρ.)

*1200 γρ. χοιρινή σπάλα.

*10 καλαμάκια.

*1 πιπεριά πράσινη.

*1 πιπεριά κόκκινη.

*1 μέτριο κρεμμύδι.

*λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.

*1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο.

*2 λεμόνια .



Τρόπος παρασκευής

Κόβουμε τη χοιρινή σπάλα σε κομμάτια των 30 γραμμαρίων περίπου (κάθε σουβλάκι περιέχει 4 τεμάχια κρέατος). Μαρινάρουμε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι, αλάτι, ρίγανη, ελαιόλαδο και ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε σκεπασμένο το μπολ στο ψυγείο. Μπορούμε να αφήσουμε το κρέας να μαριναριστεί ως 48 ώρες.


Πριν περάσουμε το κρέας στα καλαμάκια κόβουμε το κρεμμύδι και τις πράσινες και κόκκινες πιπεριές σε καρέ.

Περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια το χοιρινό, τις πιπεριές (κόκκινες και πράσινες) και τα κρεμμύδια.


Μόλις ψήσουμε τα χοιρινά σουβλάκια στη σχάρα, όπως είναι ζεστά, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και ρίγανη και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.