Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 2 κολοκυθάκια
- 2 καρότα
- 1 μελιτζάνα
- 1 άγουρη ντομάτα
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)
- 4 κουταλιές ξίδι ΤΟΠ Κόκκινο
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
Βαθμός ευκολίας: Εύκολο
Προϊόν που χρησιμοποιήσαμε: Ξίδι ΤΟΠ Κόκκινο
*Βράζουμε το σπαγγέτι σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
*Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κύβους και κρατάμε στην άκρη την ντομάτα.
*Τα ζεματίζουμε (εκτός από την ντομάτα) για 10΄ σε καυτό νερό.
*Τα σουρώνουμε καλά.
*Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι.
*Τα σβήνουμε με το ξίδι ΤΟΠ και το λεμόνι.
*Προσθέτουμε τα λαχανικά και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
*Περιχύνουμε το σπαγγέτι με τη σάλτσα.
*Προσθέτουμε την ντομάτα, το βασιλικό και το πιπέρι.
Μερίδες
για 700 γρ. σάλτσα