Φεστιβάλ Κιθάρας

Το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Παλαιού Φαλήρου, στις 7, 8 , 9 & 10 Φεβρουαρίου, φιλοξενεί ξεχωριστούς καλλιτέχνες από το χώρο της κιθάρας και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Jerry Willard σε ρεσιτάλ baroque κιθάρας, λαούτου και σύγχρονης κιθάρας (8/2), την Αλεξάνδρα Χριστοδήμου και τον Γιάννη Πετρίδη σε συναυλία για δύο κιθάρες (9/2), την Έφη Μηνακούλη και την Κατερίνα Κτώνα σε συναυλία αναγεννησιακής και baroque μουσικής (10/2). Σεμινάρια – masterclass κλασικής κιθάρας θα δοθούν από τον Jerry Willard, την Κυριακή 9/2 και από τον Γιάννη Πετρίδη και την Αλεξάνδρα Χριστοδήμου, το Σάββατο 8/2.
Info: Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο του Δήμου Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης & Αρτέμιδος 51) & στην αίθουσα συναυλιών του Εθνικού Ωδείου Παλαιού Φαλήρου (Αγίου Αλεξάνδρου & Ναϊάδων 49). Το πλήρες πρόγραμμα εδώ. Τηλ.: 210-98.41.153, 210-98.41.193 (Δευτ.-Παρ.: 14.00 – 22.00, Σάβ.: 10.00 – 16.00). Είσοδος σε Ρεσιτάλ: 12€, 6€. Είσοδος σε όλα τα Ρεσιτάλ: 20€, 10€.

Γλυκοζαχαρούληδες, το πνεύμα των γενεθλίων,
της Τζένης Παπαδημάτου

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης (Ανδρέα Παπανδρέου 11 , Χαλάνδρι), η συγγραφέας και ηθοποιός Τζένη Παπαδημάτου, οι ηθοποιοί Ελένη Καρβέλη και Κατερίνα Χολή θα παρουσιάσουν το βιβλίο «Γλυκοζαχαρούληδες – το πνεύμα των γενεθλίων». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο πιο «γλυκό» θεατρικό παιχνίδι που έγινε ποτέ και να τραγουδήσουν μαζί με τις ηθοποιούς τα τραγούδια της θεατρικής παράστασης. Επίσης, οι εκδόσεις BELL θα χαρίσουν μετά από κλήρωση, που θα γίνει στην εκδήλωση, την τούρτα, που θα την παραδώσει στο σπίτι του ένας ήρωας του βιβλίου.

Βιβλία:

Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!, Θέμις Καρδιόλακα, εκδόσεις Μίνωας, τιμή: 15Ε
Ένα βιβλίο μαγειρικής που δίνει απαντήσεις και λύσεις στο καθημερινό πρόβλημα κάθε γονιού: πώς θα φάνε τα μικρά παιδιά λαχανικά!

«Στο σπίτι μας»,
Isabel Minhós Martins, εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, τιμή: 13Ε
Ένα βιβλίο που συνδυάζει την αριθμητική με μια πρώτη γνωριμία με το σώμα μας. Από 4 ετών.