Πριν ένα χρόνο περίπου, είχα εμφανίσει κάποια λοίμωξη στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Είχα κάνει εξετάσεις, αλλά δεν βρέθηκε κάτι μικροβιακό, όμως υπήρχε ένα μικρό εξόγκωμα σαν σπυράκι και γενικά ένιωθα δυσφορία στην περιοχή. Δεν ήταν κονδυλώματα, παρόλα αυτά ο γιατρός είπε πως καλύτερα είναι να το καυτηριάσουμε προληπτικά, όπως και έγινε. Μου έγραψε μια αλοιφή με κορτιζόνη την οποία χρησιμοποιούσα για κάποιο διάστημα. Ο πόνος και η ενόχληση υποχώρησε, όμως η περιοχή μέχρι και σήμερα (ένα χρόνο μετά) παραμένει κόκκινη και ερεθισμένη ενώ το σπυράκι φαίνεται να μεγαλώνει και πάλι. Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω; Τι μπορεί να είναι; Δεν έχω κάνει τεστ ΠΑΠ γιατί ποτέ δεν είχα ολοκληρωμένες επαφές, πέρα από προκαταρκτικά και ο γιατρός είπε πως δεν είναι απαραίτητο. Ισχύει αυτό; Υπάρχει περίπτωση να είναι καρκινικές αλλοιώσεις; Αντριάνα, 24

ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΝΤΡΙΑΝΑ,

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ , ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΟΥ – ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ – .

ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΠΑΠ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ , ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ , ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙΣ. ΚΑΚΩΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΝ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ .

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΡΩΤΑ , ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΙΔΟΙΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΙΟ , ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ.