Ο αριθμός των ειδικών που πιστεύουν ότι το μυστικό για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου βρίσκεται στο πιάτο μας ολοένα και αυξάνεται. Άλλωστε, μια πληθώρα ερευνών, κυρίως για την ευεργετική δράση των ω-3 λιπαρών οξέων, ενισχύει αυτήν τους την πεποίθηση. Είναι πλέον φανερό ότι οι τροφές που καταναλώνουμε επιδρούν στις σκέψεις, τη συμπεριφορά, ακόμη και τη διάθεσή μας.
Μπορεί, βέβαια, να μην παίζουν τον αποκλειστικό ρόλο, ωστόσο η συμβολή τους δεν είναι αμελητέα. Τα τελευταία χρόνια διενεργούνται έρευνες -τόσο σε πειραματόζωα όσο και σε ανθρώπους- που αποδεικνύουν ότι συγκεκριμένες ουσίες και συστατικά των τροφίμων μπορούν να τονώσουν τη μνήμη και να καταπολεμήσουν το στρες, ακόμη και την άνοια.

Τα δημητριακά ολικής άλεσης , οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες Β, οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες, το μαγνήσιο είναι μια καλή αρχή ενώ ιδιαίτερα σημαντική για το μυαλό σου είναι και η εξάσκησή του με τα γνωστά IQ Tests.

Αυτό το Σάββατο, ΤΑ ΝΕΑ φέρνουν κοντά σου μια 36σέλιδη έκδοση με τεστ IQ, από τον επίσημο Παγκόσμιο Οργανισμό MENSA! Μέτρησε τις δυνατότητες σου και δες αν μπορείς και εσύ να γίνεις μέλος της MENSA.