ύμφωνα με την οργάνωση «Together We Rise», κάθε μέρα, 1200 παιδιά μπαίνουν στο σύστημα ανάδοχου γονιού των ΗΠΑ, κάτι που οδηγεί σε μια ζωή γεμάτη αβεβαιότητα και φόβο. Προσπαθώντας να βοηθήσει την κατάσταση, η οργάνωση προσπαθεί με τους εθελοντές της να βοηθά από τη μία τα παιδιά που βρίσκονται στο σύστημα και από την άλλη να παρακινεί τους ενδιαφερόμενους και μελλοντικούς γονείς να υιοθετούν.

Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το πόσο νέοι σε ηλικία είναι οι εθελοντές.

Το 2008, η Together We Rise ιδρύεται από μερικούς φοιτητές, όταν ανακάλυψαν ότι ο 9χρονος ξάδερφός τους ζούσε μόνος του μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Όπως λένε και οι ίδιοι, «Θέκαμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε την κατάσταση, αλλά αντιμετωπίσαμε πολλά εμπόδια, αφού είμασταν όλοι κάτω από 21 ετών. Οι δημόσιες υπηρεσίες αρνήθηκαν να βοηθήσουν, λόγω νομοθετικών περιορισμών. Δεν υπήρχαν οργανώσεις σαν τη δική μας που να δέχονταν νέους ανθρώπους να βοηθήσουν».

Πριν από δύο χρόνια, η Together We Rise άρχισε να ανεβάζει φωτογραφίες από τα παιδιά που μόλις είχαν υιοθετηθεί στα κοινωνικά δίκτυα, κυρίως στο Facebook και το Instagram. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν φοβερή. Δείτε και εσείς κάποιες από τις φωτογραφίες των τρισευτυχισμένων πια παιδιών που υιοθέτηθηκαν και απέκτησαν ένα νέο σπίτι.