Με το υγρό της βλέμμα, τη σαγηνευτική βραχνή φωνή και το αυθάδικο attitude, που όμως συνοδεύεται από μεγάλες δόσεις γοητείας, χαρίζει υποκριτικά κρεσέντα κάνοντας κοινό και κριτικούς να υποκλίνονται στο πηγαίο ταλέντο της.
Η Shailene Woodley γνωρίζει περισσότερα για την παγκόσμια χλωρίδα και πανίδα από τον μέσο οικολόγο των ΗΠΑ, φτιάχνει τη δική της οδοντόκρεμα, τρέφεται με φύκια, η επίσημη θρησκεία της είναι… η Γη και πιστεύει στα δέντρα. Γυναίκα μαχητική, με έντονη οικολογική συνείδηση, προασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει πάει τη λέξη ακτιβισμός σε άλλο επίπεδο. Τον Οκτώβριο του 2016 συνελήφθη σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή αγωγού πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ. Λίγες ώρες αργότερα ο ατζέντης της έκανε επίσημη δήλωση: «Η Shailene ευχαριστεί για τα χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης, αλλά παρακαλεί η συμπαράσταση αυτή να μεταφερθεί εκεί που πρέπει: στους διαδηλωτές ιθαγενείς». Τη γνωρίσαμε ως έφηβη κόρη του George Clooney στους «Απογόνους» του Alexander Payne. Αυτή την περίοδο η δύο φορές υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα, Woodley, και ο χαρισματικός Sam Claflin μεταφέρουν την απίστευτη χημεία τους στην κινηματογραφική επιτυχία «Μετά την καταιγίδα». Ας μάθουμε όμως λίγα περισσότερα για εκείνη, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει.

Μόνο μεταχειρισμένα ρούχα
«Αγοράζω αποκλειστικά μεταχειρισμένα ρούχα. Είμαι κάτοικος αυτού του πλανήτη και είναι υποχρέωσή μου να σέβομαι τη φύση αντί να βρίσκομαι συνέχεια εναντίον της».

Πάθος με τη φύση
«Λατρεύω να βρίσκομαι έξω, είτε είμαι στην πόλη είτε στη φύση. Θέλω να αναπνέω φρέσκο αέρα, να επικοινωνώ με το έδαφος, τα δέντρα. Πάντα είχα μια ιδιαίτερη, βαθιά σχέση με τα δέντρα. Μου αρέσει να παρακολουθώ τις αντιδράσεις τους στον αέρα, στο φως, στη βροχή. Μόνο έτσι μπορώ να ζω με την καρδιά μου και όχι με το μυαλό μου».

Ο ήλιος πηγή ενέργειας
«Η βιταμίνη D είναι πηγή ζωής για μένα. Μια ώρα έξω στον ήλιο είναι το φάρμακό μου όταν αισθάνομαι εξαντλημένη».

Γέλιο, το μυστικό ομορφιάς
«Το γέλιο είναι το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν. Οσους γνωρίζω γύρω στα 30-40 που γελούν πολύ δεν έχουν καμία ρυτίδα. Θεωρώ ότι είναι το μυστικό της διαχρονικής ομορφιάς των θετικών ανθρώπων».

Περί έρωτος…
«Ερωτεύομαι ανθρώπους με βάση τον χαρακτήρα τους, και όχι με βάση το τι κάνουν ή το τι φύλο έχουν».

Οχι, δεν είμαι φεμινίστρια
«Αγαπώ τους άνδρες και πιστεύω ότι η ιδέα της σούπερ γυναίκας που παίρνει την εξουσία από τον άνδρα δεν θα λειτουργήσει. Αντίθετα, ανατρέπονται οι ισορροπίες. Προσωπικά έχω καλή επαφή με την αρσενική πλευρά μου. Είμαι 50% θηλυκό και 50% αρσενικό, και αυτό είναι μια καλή ισορροπία».

Περιπλανώμενη… σταρ

«Μου αρέσει να είμαι περιπλανώμενη. Θα μπορούσα να εργαστώ σε ένα μαγαζί που πουλάει τσάι, να ζήσω στο Αμστερνταμ, να γίνω νταντά, να κάνω οτιδήποτε. Κάθε νέα εμπειρία είναι πολύτιμη για έναν ηθοποιό».

Δεν έχω κινητό
«Δεν είμαι άνθρωπος της τεχνολογίας. Δεν έχω καν smartphone».

Το ελαιόλαδο στην υπηρεσία της ομορφιάς

«Χρησιμοποιώ το ελαιόλαδο παντού: στην κουζίνα, στα μαλλιά, στο πρόσωπο, στο σώμα. Βάζω μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στα μαλλιά μου το βράδυ, το αφήνω να δράσει αρκετή ώρα και μετά τα ξεπλένω».

Το ιδανικό σνακ…

«Εξαρτάται από το πού βρίσκομαι και τι καιρό κάνει. Συνήθως προτιμώ όποιο τοπικό προϊόν υπάρχει σε αφθονία. Για παράδειγμα, μου αρέσουν τα φύκια».

Ωρα για γυμναστική
«Εκτός από μία ώρα γιόγκα την ημέρα κάνω και γυμναστική. Προτιμώ να γυμνάζομαι στη φύση, αλλά όταν αυτό δεν είναι εφικτό επισκέπτομαι το γυμναστήριο όπου κάνω ασκήσεις cardio και κοιλιακούς για να κάψω τις επιπλέον θερμίδες».

Στο ψυγείο μου υπάρχουν πάντα…
«Ξινολάχανο, τσίλι, καρύκευμα σκόρδου και ακατέργαστη σοκολάτα – κόκκοι κακάο στην πιο φυσική μορφή τους, χωρίς καμία επεξεργασία».

Αν δεν ήμουν ηθοποιός…
«Πιθανότατα θα ήμουν βοτανολόγος ή θα άνοιγα ένα μαγαζί με φρούτα σε κάποιο νησί της Χαβάης. Πιστεύω ότι θα ήμουν εξίσου ευτυχισμένη».