Το ξέρατε ότι ο συνδυασμός της υγρασίας και του ζεστού νερού είναι ιδανικός για τον βαθύ καθαρισμό των πόρων, την ενυδάτωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών, ακόμα και την ανανέωση του μανικιούρ; Ετσι αποφασίσαμε να κάνουμε πειράματα στο μπάνιο μας μέχρι να δημιουργήσουμε το τέλειο καθημερινό χρονοδιάγραμμα ομορφιάς διάρκειας 25 λεπτών. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη σειρά των βημάτων –παίζει ρόλο ποιο θα είναι το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο κ.ο.κ.-  ώστε να μη μένει δευτερόλεπτο ανεκμετάλλευτο.

Ντους: 4’

Ξεκινάμε επιμένοντας στα σημεία που ενώνονται τα μέλη του σώματός σου – εκεί δηλαδή όπου τα νεκρά κύτταρα και τα βακτηρίδια κάνουν πάρτι: μασχάλες, κάτω από το στήθος, λαιμός, πόδια και δάχτυλα ποδιών. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το πρόσωπό μας και απλώνουμε μια μάσκα βαθύ καθαρισμού. Η ζέστη του ντους θα ανοίξει τους πόρους της επιδερμίδας και θα κάνει τη μάσκα πιο αποτελεσματική.

Τip: Δεν ξεχνάμε να ξεπλένουμε καλά το σφουγγάρι και να το αφήνουμε να στεγνώνει εντελώς μέχρι την επόμενη χρήση. Η υγρασία του μπάνιου και τα νεκρά κύτταρα είναι το ιδανικό έδαφος για την ανάπτυξη βακτηριδίων.

Δόντια: 2’

Πρόσωπο: 5’

Αφού σκουπιστούμε, ξεπλένουμε τη μάσκα και ψεκάζουμε το πρόσωπο με ιαματικό νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε ένα ενυδατικό σέρουμ. Μόλις απορροφηθεί, συνεχίζουμε με την ενυδατική κρέμα. Στο διάστημα που αφήνουμε για να απορροφηθούν τα καλλυντικά από το δέρμα, ντυνόμαστε (σ.σ. εννοείται ότι έχουμε ήδη σκεφτεί τι θα βάλουμε)

 

Μακιγιάζ: 6’

Αφού ντυθούμε, απλώνουμε το μέικ απ ή μια bb κρέμα που θα φροντίσει την επιδερμίδα και θα δώσει ομοιόμορφο χρώμα στην όψη μας. Τονίζουμε τα ζυγωματικά, μύτη και μέτωπο με μπρόνζερ / highlighter. Απλώνουμε ρουζ, βάζουμε μάσκαρα και λιπ γκλος ή κραγιόν.

 

Μαλλιά: 3’

Ήρθε η σειρά των μαλλιών. Αν είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα τους απλώνουμε ένα λαδάκι ή ένα leave in conditioner και τα χτενίζουμε προκειμένου να απλωθεί ομοιόμορφα το προϊόν. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα dry shampoo, το οποίο θα χαρίσει φρεσκάδα και όγκο στις ρίζες. Στη συνέχεια, τα πιάνουμε σε μια ψηλή αλογοουρά ή ένα επιμελώς ατημέλητο σινιόν.

Μίνι μανικιούρ: 5’

Αν έχει ξεβάψει το βερνίκι στις άκρες, καλύπτουμε τα κενά με το ίδιο χρώμα και από πάνω περνάμε ένα top coat. Στη συνέχεια ρίχνουμε από μία σταγόνα για γρήγορο στέγνωμα σε κάθε νύχι.