Εχει ξεχωρίσει σε δραματικούς ρόλους στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Η Βίκυ Παπαδοπούλου επιστρέφει στο MEGA, με τη νέα δραματική σειρά «Σιωπηλός Δρόμος», που θα δούμε σε λίγες μέρες στις τηλεοπτικές μας οθόνες. Εμείς τη συναντήσαμε και μας αποκάλυψε «μυστικά» για την υπόθεση της σειράς και τον ρόλο που υποδύεται, αλλά μας μίλησε και για όλα εκείνα που της έχουν λείψει πιο πολύ κατά την περίοδο της καραντίνας, καθώς και για το πώς ένιωσε όταν άκουσε τις καταγγελίες που πλήττουν το τελευταίο διάστημα τον χώρο του θεάτρου.

Βίκυ, σε λίγες μέρες θα σε δούμε στη νέα σειρά του MEGA «Σιωπηλός Δρόμος». Μίλησέ μας για αυτό.

«Πράγματι, θα είμαι στη νέα δραματική σειρά μυστηρίου του MEGA “Σιωπηλός Δρόμος”. Ενα αγαπημένο κανάλι που μετά από χρόνια επιστρέφω σε αυτό. Ενα κανάλι που ήταν κορυφαίο στις σειρές μυθοπλασίας και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να είναι. Νιώθω πολύ τυχερή που συμμετέχω σε αυτή τη σειρά. Οχι μόνο γιατί υπό αυτές τις συνθήκες έχω το προνόμιο να εργάζομαι, αλλά και επειδή οι συντελεστές και ο τρόπος δουλειάς είναι ιδανικοί. Είναι μια δουλειά 13 επεισοδίων με κινηματογραφική προσέγγιση γεμάτη ανατροπές, εκπλήξεις και μυστήριο».

Πώς εξελίσσεται η υπόθεση της σειράς;

«Η ιστορία έχει ως εξής: Τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου που μεταφέρει εννέα μαθητές του Δημοτικού, χάνονται μαζί με τον οδηγό και τη συνοδό των παιδιών. Εκεί ξεκινάει η ιστορία…».

Ο δικός σου ρόλος σε όλα αυτά ποιος θα είναι;

«Ο ρόλος που υποδύομαι εγώ είναι της Μαντούς, η οποία προέρχεται από την οικογένεια Καρούζου, που ανήκει σε μια υψηλή κοινωνική τάξη. Παρακολουθούμε τη ζωή της καθώς αγνοείται το παιδί της και η ανιψιά της. Μέσα από αυτό το τραγικό γεγονός αποκαλύπτονται μυστικά, λάθη και πάθη της οικογένειας. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με μια εφιαλτική πραγματικότητα και αντιμετωπίζουν τους δικούς τους δαίμονες. Η Μαντώ είναι μια γυναίκα δυναμική αλλά και πολύ ευαίσθητη. Προσπαθεί να χειριστεί με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ψυχραιμία αυτό που της συμβαίνει. Αλλες φορές τα καταφέρνει, άλλες φορές όχι, καθώς στο άκουσμα και μόνο της απαγωγής του παιδιού σου, όσο ψύχραιμος και να προσπαθείς να είσαι είναι αδύνατον».

Πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα. Πιστεύεις ότι θα σοκάρει το κοινό;

«Το κοινό είναι εκπαιδευμένο πια σε τέτοιους είδους σειρές γιατί υπάρχουν και οι πλατφόρμες που έχουν σειρές με τέτοιου είδους θέματα και ίσως πιο σκληρά από αυτό. Πιστεύω ότι είναι μια σειρά που σίγουρα θα γοητεύσει. Εχει ένα ενδιαφέρον θέμα, ένα πολύ καλό σενάριο, ένα υπέροχο καστ και μια εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Βαρδή Μαρινάκη. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω αυτούς τους συναδέλφους σε αυτή τη σειρά».

Πώς ήταν η εμπειρία σου από τα πρώτα γυρίσματα;

«Μέχρι στιγμής παρ’ όλη τη δυσκολία του ιού, εμείς τηρούμε όλα τα μέτρα και τα γυρίσματα έχουν πάει πολύ καλά. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Ολοι οι συντελεστές είναι εξαιρετικοί, αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν και θα φανεί στο αποτέλεσμα.
Η προσέγγιση είναι καθαρά κινηματογραφική. Είναι 13 επεισόδια με αρχή, μέση και τέλος. Η ιστορία ολοκληρώνεται στο 13ο επεισόδιο. Το αποτέλεσμα θα θυμίζει αντίστοιχες σειρές του εξωτερικού που βλέπουμε όλοι».

Η σειρά θα είναι εβδομαδιαία;

«Απ’ ό,τι γνωρίζω θα προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα».

Σακάκι, ζακέτα και τζιν παντελόνι Lola – Γόβες Stathis Samantas

Δεν σε έχουμε δει σε πολλούς κωμικούς ρόλους. Είναι επιλογή σου;

«Δεν είναι επιλογή, τη λατρεύω την κωμωδία. Ισως επειδή έχω κάνει πολύ δράμα το πρώτο που σκέφτονται είναι να μου προτείνουν δραματικούς ρόλους. Εχω κάνει κωμωδίες, αλλά λίγες».

Είσαι παντρεμένη με τον ηθοποιό Θάνο Τοκάκη. Πώς είναι η συμβίωση δύο καλλιτεχνών;

«Ωραία είναι. Υπάρχει μια ευκολία στην επικοινωνία. Εχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Τα ωράριά μας δεν είναι συγκεκριμένα, μπορεί οι ώρες να είναι διαφορετικές, παρ’ όλα αυτά εμένα μου ταιριάζει γιατί είμαι με έναν άνθρωπο που συνεννοούμαι χωρίς καν να χρειάζεται να μιλήσω».

Τι σου λείπει περισσότερο την εποχή της καραντίνας;

«Η αλήθεια είναι ότι στην πρώτη καραντίνα τον εκμεταλλεύτηκα τον χρόνο που είχα. Ξεκουράστηκα αρκετά και έκανα πράγματα που είχα ανάγκη να κάνω για πολύ καιρό. Διάβασα, είδα ταινίες, έκανα γυμναστική στο σπίτι, ασχολήθηκα με το σκυλί μου, το οποίο αγαπώ πολύ. Βέβαια είμαι από τους προνομιούχους γιατί μετά την πρώτη καραντίνα δούλεψα και τώρα στη δεύτερη έχω πάλι το προνόμιο να δουλεύω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω κουραστεί από όλη αυτή την κατάσταση. Γνωρίζω όμως ότι είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε μια άλλη κανονικότητα.

Ωστόσο δεν σου κρύβω ότι υπάρχει ένας φόβος για αυτό που συμβαίνει τώρα και για το μέλλον αφού τελειώσει αυτή η ιστορία. Είμαστε σε έναν κλάδο που έχει πληγεί πάρα πολύ, οπότε υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια. Αυτό που μου έχει λείψει είναι σίγουρα η επαφή με τους δικούς μου ανθρώπους, το άγγιγμα, η ελευθερία να πας μια βόλτα ό,τι ώρα θέλεις. Η επαφή με τους φίλους μου και την οικογένεια. Μου λείπει η αγκαλιά γιατί είμαι άνθρωπος της αγκαλιάς. Αυτό μου έχει κοστίσει αλλά κάποια στιγμή θα επανέλθουν τα πράγματα».

Φόρεμα Lola – Γόβες Envie shoes

Είσαι μια νέα και όμορφη γυναίκα. Ακολουθείς συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης;

«Προσέχω τη διατροφή μου. Προσέχω να μη βγαίνω πολύ στον ήλιο το καλοκαίρι. Προσπαθώ να κάνω γυμναστική. Οσον αφορά τα υπόλοιπα φροντίζω να ενυδατώνω το σώμα μου και το πρόσωπό μου αλλά μέχρι εκεί. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να ασχοληθώ παραπάνω. Δεν βάφομαι αν δεν χρειάζεται. Σε μια έξοδο θα βαφτώ αλλά στο σπίτι μου ή αν πάω βόλτα με μια φίλη αποφεύγω να βάζω μέικ απ. Αυτό που κάνω πάντα όμως είναι να ξεβάφομαι πολύ καλά πριν κοιμηθώ».

Τι είδους γυμναστική ακολουθείς;

«Υπάρχουν περίοδοι που κάνω σχεδόν κάθε μέρα και περίοδοι που δεν κάνω καθόλου. Επειδή έχω κάνει μικρή χρόνια μπαλέτο, κάνω την προθέρμανση της μπαλαρίνας που λέμε. Κάνω κάποιες ασκήσεις μπαλέτου. Εναλλάσσω τα είδη γυμναστικής για να μη βαριέμαι. Προσπαθώ να κάνω κάποιες ασκήσεις με την μπάλα γυμναστικής και κάποιες φορές κάνω αερόβια. Αυτό που φροντίζω να κάνω όσο πιο συχνά μπορώ είναι να τρέχω όσο αντέχω. Με αυτό οξυγονώνονται όλα τα κύτταρά σου και οι αντοχές σου μεγαλώνουν. Εγώ αυτό το έχω ανάγκη».

Μαγειρεύεις εσύ στο σπίτι; Ακολουθείς μεσογειακή διατροφή;

«Μαγειρεύω σχεδόν τα πάντα. Φτιάχνω από σούσι μέχρι παστίτσιο. Μου αρέσει η μαγειρική, με χαλαρώνει πάρα πολύ και το διασκεδάζω. Οταν μαγειρεύω δεν σκέφτομαι απολύτως τίποτα, οπότε αδειάζει και το μυαλό μου. Χαλαρώνει και το πνεύμα μου. Κατά βάση ακολουθώ τη μεσογειακή διατροφή αλλά θα φτιάξω απ’ όλα. Μου αρέσει να δοκιμάζω όλες τις κουζίνες. Μπαίνω στο Internet, βλέπω συνταγές, τις ακολουθώ όσο πιο πιστά γίνεται και βάζω λίγο τη δική μου πινελιά».

Με ποιους άλλους τρόπους αποφορτίζεσαι;

«Αποφορτίζομαι βλέποντας ταινίες και όταν βρίσκομαι με φίλους – πράγμα που είναι αδύνατον αυτή την περίοδο, οπότε προσπαθώ να βρίσκω άλλους τρόπους. Θα διαβάσω, θα βγω μια βόλτα με τον σκύλο μου για να απολαύσουμε τη φύση».

Πουκάμισο Lola – Παντελονα Milk white, Fran and Lily – Mules Stathis Samantas

Πώς βιώνεις τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου;

«Από τη μία νιώθω πολύ μεγάλη στενοχώρια που μαθαίνω ότι τόσα κορίτσια και τόσα αγόρια έχουν βιώσει τέτοιου είδους καταστάσεις. Που έχουν έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τη θέση τους για να προσβάλουν την αξιοπρέπειά τους, ανθρώπους που πιθανώς να θαύμαζαν και που τους πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο. Αυτό με στενοχωρεί βαθιά. Από την άλλη χαίρομαι που τα θύματα βρήκαν το κουράγιο να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, που συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι μόνοι, ότι υπάρχει ένας κοινός στόχος για όλους μας να λάμψει η αλήθεια και να επέλθει η δικαίωση. Χωρίς θάρρος δεν αλλάζει τίποτα. Με θάρρος μπορούν να αλλάξουν όλα. Σε ό,τι με αφορά ήμουν τυχερή. Δεν έχω υπάρξει θύμα τέτοιων καταστάσεων, ούτε έχω υπάρξει μάρτυρας τέτοιου περιστατικού. Ψίθυροι υπήρχαν. Δεν γνωρίζαμε κάτι για αυτά τα αίσχη που ακούμε και διαβάζουμε. Γιατί για να έχεις γνώση πρέπει να είσαι ή αυτήκοος ή αυτόπτης μάρτυρας.

Τώρα ότι είχαμε ακούσει κάποια πράγματα από συνάδελφους, φίλους ή γνωστούς θέλω να εξηγήσω ότι δεν μας δίνει αυτόματα την εξουσιοδότηση για να εκθέσουμε σε εκπομπές ή σε εφημερίδες ή οπουδήποτε αλλού, ακόμα και στη Δικαιοσύνη, πρόσωπα και καταστάσεις εφόσον οι ίδιοι οι παθόντες δεν ήθελαν να εκθέσουν έχοντας προφανώς τους δικούς τους σημαντικούς λόγους να μην το κάνουν. Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να μεταφέρουμε τους ψιθύρους και σε άλλα αφτιά, μπας και οι ψίθυροι αυτοί ενωθούν και γίνουν φωνή δυνατή και καταφέρει να ακουστεί. Και αυτό κάναμε. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τα θύματα με οποιονδήποτε τρόπο πριν και μετά την απόφασή τους να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα καταλαβαίνω για ποιον λόγο μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι ο χώρος είναι ένας βούρκος, αλλά θέλω να πω ότι ο χώρος είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι ένας χώρος φωτεινός, με σπουδαίους ανθρώπους. Με καλούς ανθρώπους και με λιγότερο καλούς, όπως σε όλους τους χώρους. Τέρατα κρύβονται παντού. Με στενοχωρούν σχόλια που διαβάζω και πλήττουν τον κλάδο μας. Οχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν πράττουν όλοι τα ίδια. Οι καταγγελίες δεν γίνονται μόνο για να τιμωρηθούν οι θύτες. Γίνονται για να προστατευτούν τα νέα παιδιά, για να μπορούμε να δουλεύουμε χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Για να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, όχι για να σπιλωθεί ένας ολόκληρος κλάδος. Ηδη γίνονται συζητήσεις για τη δημιουργία κώδικα δεοντολογίας για τους καλλιτεχνικούς φορείς. Για να πάψει κάθε μορφή βίας στους χώρους καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Φωτογραφίες: STUDIO VRETTOS

Styling: Ηρώ Τσούρτου

Make up: Ελσα Πεσκώστα