«Η διαδικασία του μακιγιάζ είναι απλή. Όταν γνωρίζεις πώς και με ποια σειρά να χρησιμοποιήσεις τα διάφορα προϊόντα και έχεις ένα συρτάρι με οργανωμένα τα σύνεργα και τα καλλυντικά σου, τότε δεν χρειάζονται πάνω από δέκα λεπτά για ένα ολοκληρωμένο, αψεγάδιαστο λουκ», διατείνεται η διάσημη make up artist Bobbi Brown. «Η εξάσκηση είναι το παν», επισημαίνει. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα βήματα που προτείνει για μια τέλεια βάση καθώς και τη σειρά εφαρμογής των προϊοντων μακιγιάζ.

Βήμα 1ο: Primer

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι πολύ σημαντική για τη σωστή και ομοιόμορφη εφαρμογή του μέικ απ. Προτιμάμε ένα primer λάμψης και ενυδάτωσης αν έχουμε ξηρή επιδερμίδα ενώ αν έχουμε λιπαρή μία oil-free φόρμουλα. Ομοίως, σε περίπτωση που έχουμε ρυτίδες ή λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια, χρησιμοποιούμε μία ελαφριά κρέμα ματιών.

Βήμα 2ο: Κορέκτορας / Κονσίλερ

Πρώτα απλώνεται ο κορέκτορας για να εξουδετερώσει τις χρωματικές δυσχρωμίες όπως οι μαύροι κύκλοι ή οι κοκκινίλες. Στη συνέχεια, στα ίδια σημεία εφαρμόζουμε το κονσίλερ, το οποίο είναι στην απόχρωση της επιδερμίδας.

Βήμα 3ο: Πούδρα

Για να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα απλώνουμε μία διάφανη πούδρα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Βήμα 4ο: Foundation

Αφού έχουμε επιλέξει την ιδανική απόχρωση, το εφαρμόζουμε με το κατάλληλο εργαλείο, που ποικίλλει ανάλογα με την υφή του μέικ απ. Ωστόσο, στα σημεία γύρω από τη μύτη και το στόμα, χρησιμοποιούμε ένα σφουγγαράκι σε σχήμα αβγού ή τα δάχτυλά μας.

Extra tip: Αν έχουμε σπυράκια, βάζουμε τοπικά ένα μέικ απ σε στικ μορφή το οποίο έχει ακριβώς την απόχρωση της επιδερμίδας μας. Και το απλώνουμε με ένα λεπτό πινελάκι ή με την άκρη του μεσαίου δάχτυλου.

Βήμα 5ο: Πούδρα

Για να χαρίσουμε διάρκεια στο λουκ και να αποτρέψουμε το μέικ απ να δημιουργήσει πτυχώσεις, δηλαδή να «σπάσει», χρησιμοποιούμε μια ανάλαφρη και διάφανη πούδρα σε μορφή σκόνης στα σημεία που απλώσαμε το κονσίλερ. Στο υπόλοιπο πρόσωπο τοποθετούμε μία κόμπακτ πούδρα στον τόνο της επιδερμίδας μας, που θα σταθεροποιήσει το αποτέλεσμα.

Η βάση μας είναι έτοιμη και μπορούμε να συνεχίσουμε στο υπόλοιπο μακιγιάζ.