Μπορεί να εμφανίζονται συχνά στο κόκκινο χαλί και να φωτογραφίζονται για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, όμως στην καθημερινή τους ζωή δεν διαφέρουν πολύ από τις υπόλοιπες γυναίκες. Δύσκολο να το πιστέψουμε; Κι όμως, οι celebrities μας εκπλήσσουν επιβεβαιώνοντας ότι δεν χρειάζεται πάντα να έχουμε πολλά χρήματα για την περιποίησή μας. Και ότι μερικά μυστικά ομορφιάς των γιαγιάδων μας παραμένουν ασυναγώνιστα μέχρι σήμερα.

#1 Christie Brinkley:

Η απολέπιση είναι πηγή νεότητας

«Πριν από σχεδόν 40 χρόνια διάβασα κάπου ότι η ανδρική επιδερμίδα παραμένει πιο νεανική λόγω του καθημερινού ξυρίσματος, το οποίο κάνει ήπια απολέπιση. Ετσι αποφάσισα να ξεκινάω τη μέρα μου κάνοντας μηχανική απολέπιση με ένα σκραμπ. Νομίζω ότι είναι ένα καθοριστικό βήμα για την απαλότητα και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας μου». Η επιχειρηματίας και διάσημο μοντέλο στα 70s και τα 80s προτιμά μία ήπια σύνθεση από τη σειρά καλλυντικών που η ίδια έχει κυκλοφορήσει.

#2 Οlivia Culpo:

Πράσινα λαχανικά κατά της ακμής

Αυτό έχει δηλώσει ο διάσημος δερματολόγος dr. Howard Murad επισημαίνοντας ότι για να διατηρείται φρέσκια και ενυδατωμένη η επιδερμίδα μας, πρέπει εκτός από νερό να τρώμε τουλάχιστον 4 μερίδες φρούτα και λαχανικά καθημερινά. Και η καλλονή Olivia Culpo εφαρμόζει τον κανόνα κατά γράμμα. «Το υγιές δέρμα εξαρτάται από έναν ολιστικό τρόπο αντιμετώπισης και όχι μόνο από τα καλλυντικά και την εξωτερική φροντίδα. Αυτό το διαπίστωσα όταν είχα ένα θέμα ακμής. Τότε, σε συνεννόηση με τον δερματολόγο μου άλλαξα τη διατροφή μου, εμπλουτίζοντάς την με περισσότερα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά και μειώνοντας τα γαλακτοκομικά. Ετσι είδα τεράστια διαφορά στην επιδερμίδα μου» αποκάλυψε η Μις Υφήλιος, μοντέλο και influencer.

#3 Cate Blanchett:

Μασάζ κατά του στρες

«Νομίζω πως οποιαδήποτε μέθοδος απομακρύνει το άγχος θα σου χαρίσει παράλληλα και λαμπερό δέρμα. Αυτό είναι το Νο 1 αγαπημένο μου tip φροντίδας. Είμαι μεγάλη φαν του μασάζ και το απολαμβάνω όσο πιο συχνά μπορώ». Η εκθαμβωτική σταρ και εκπρόσωπος του οίκου Armani κάτι θα ξέρει για να επιμένει.

#4 Jessica Hart:

Προσαρμόστε τη φροντίδα σας καθώς το δέρμα σας αλλάζει

«Αλλάζω τα καλλυντικά μου ανάλογα με το πώς αντιδρά το δέρμα μου στην αλλαγή του καιρού αλλά και ανάλογα με τη διάθεσή μου». Τάδε έφη το διάσημο μοντέλο από την Αυστραλία και πρώην αγγελάκι των Victoria’s Secret, που στην Ελλάδα έγινε γνωστή χάρη στη μακροχρόνια σχέση της με τον Σταύρο Νιάρχο.

#5 Olivia Palermo:

Η ολιστική προσέγγιση είναι το μυστικό

«Μείνετε μακριά από τον ήλιο, πίνετε άφθονο νερό και επιλέγετε καλλυντικά ειδικά για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Επίσης, τρώτε πολλά μούρα γιατί είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά» μας συμβουλεύει η διάσημη influencer και στυλίστρια.

#6 Sofia Vergara:

Μη φοβάστε να πειραματίζεστε

«Μου αρέσει να δοκιμάζω διάφορα προϊόντα φροντίδας. Ετσι όποτε ακούω ή διαβάζω κάτι καλό, το αγοράζω. Λατρεύω τα καλλυντικά και λατρεύω να περιποιούμαι το δέρμα και τα μαλλιά μου όσο πιο συχνά μπορώ» λέει η 48χρονη λατίνα σταρ.

#7 Priyanka Chopra:

Για φωτεινό δέρμα, κοιτάξτε στο ψυγείο σας

«Εχω κληρονομήσει πολλά tips και συνταγές ομορφιάς από τις γιαγιάδες μου τα οποία έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, που συναγωνίζονται ακόμα και σήμερα την προηγμένη τεχνολογία των καλλυντικών. Για παράδειγμα, όπως το δέρμα μου είναι θαμπό, φτιάχνω μία μάσκα λάμψης με γιαούρτι, βρόμη και κουρκουμά. Εφαρμόζω το μείγμα στο πρόσωπό μου για μισή ώρα και μετά ξεπλένω με χλιαρό νερό» αποκαλύπτει η ινδή σταρ που κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ.

#8 Shakira:

Αντηλιακή προστασία για βρέφη

«Ξέρω πόσο καθοριστική για την υγεία του δέρματος είναι η προφύλαξη από τον ήλιο. Αντί για αντηλιακό ενηλίκων χρησιμοποιώ βρεφικό αντηλιακό που είναι πιο ισχυρό και ταυτόχρονα απαλλαγμένο από πολλούς χημικούς παράγοντες και τεχνητά συντηρητικά» αποκαλύπτει η 43χρονη ποπ σταρ.

#9 Anjia Rubik:

Πανθενόλη για υγιή μαλλιά

«Χρησιμοποιώ έλαια έπειτα από κάθε λούσιμο, και ιδιαίτερα λατρεύω το αργκανέλαιο. Προσπαθώ να αποφεύγω το πιστολάκι και τα προϊόντα στάιλινγκ, ενώ για να δυναμώσω τις ρίζες μου και το τριχωτό της κεφαλής εφαρμόζω υγρή πανθενόλη» αποκαλύπτει το 37χρονο πετυχημένο μοντέλο και πλέον επιχειρηματίας από την Πολωνία.

#10 Jennifer Aniston:

Η λαμπερή επιδερμίδα της είναι ένα από τα πιο διάσημα χαρακτηριστικά της. Η ίδια μάς λέει ότι «κάθε βράδυ, μετά το ντεμακιγιάζ, απλώνω λίγη βαζελίνη κάτω από τα μάτια. Από τότε που τη χρησιμοποιώ συστηματικά βλέπω μεγάλη διαφορά ενάντια στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες».