Κάθε μέρα ακολουθούμε ευλαβικά τα βασικά βήματα για τη φροντίδα του προσώπου μας. Όμως ενδεχομένως να αγνοούμε ή να παραλείπουμε κάποιες απλές κινήσεις από την πρωϊνή ρουτίνα περιποίησης, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην όψη μας. Ποιες είναι αυτές;

#Δεν αλλάζουμε συχνά πετσέτα προσώπου.

Πρέπει απαραιτήτως να αλλάζουμε πετσέτα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Την αντικαθιστούμε με μία καλά πλυμένη και σιδερωμένη στον ατμό. Ετσι θα εξαλείψουμε τυχόν μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις στην επιδερμίδα.

#Ξεχνάμε να καθαρίσουμε τον λαιμό και τις περιοχές γύρω από τα αυτιά.

Βεβαιωνόμαστε ότι εφαρμόζουμε το καθαριστικό μας σε αυτά τα σημεία τα οποία στη συνέχεια δεν ξεχνάμε να ξεπλύνουμε με άφθονο νερό.

#Δεν ξεβγάζουμε το γαλάκτωμα καθαρισμού

Αφού καθαρίσουμε το πρόσωπό μας με το γαλάκτωμα, δεν αρκεί να το αφαιρέσουμε μόνο με βαμβάκι. Καλό είναι να ρίξουμε στην επιδερμίδα χλιαρό νερό προκειμένου να απομακρύνουμε τα υπολείμματά του. Στη συνέχεια απλώνουμε ταμποναριστά μία τονωτική λοσιόν ή ένα essence που θα αποκαταστήσει το pH της. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.

#Προσέχουμε τη θερμοκρασία του νερού στη διαδικασία του καθαρισμού

Το πολύ κρύο κλείνει τους πόρους και έτσι δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε το σμήγμα και τους ρύπους από το εσωτερικό τους. Το πολύ ζεστό προκαλεί φθορές στον επιδερμιδικό φραγμό με αποτέλεσμα την αφυδάτωση και τον ερεθισμό του δέρματος.

#Τοποθετούμε την κρέμα ματιών στο κινητό βλέφαρο

Όταν εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών, την απλώνουμε ταμποναριστά με τα ακροδάχτυλα μόνο γύρω από τις κόγχες και όχι στο πάνω βλέφαρο γιατί προκαλεί πρήξιμο.

# Εφαρμόζουμε πολλή ποσότητα ενυδατικής κρέμας

Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι όσο πιο περισσότερη απλώσουμε τόσο πιο πλούσια ενυδάτωση παρέχουμε στην επιδερμίδα. Η σωστή ποσότητα αντιστοιχεί σε μέγεθος ίσο με 1-2 ρεβύθια ή μπιζέλια, σε πρόσωπο και λαιμό.