Η Genevieve Herr είναι η makeup artist που βρίσκεται πίσω από τα glam looks πολλών σταρ του Χόλυγουντ, όπως η Julia Roberts, η Amanda Seyfried, η Katie Holmes και η Salma Hayek. Είναι γνωστή για το ταλέντο της να αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά κάθε γυναίκας που αφήνεται στα χέρια της -δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Julia Roberts συνεργάζεται μαζί της από το 1995. Πρόσφατα, λοιπόν, μίλησε στο Real Simple και έδωσε 3 πολύτιμες συμβουλές για τα πιο εντυπωσιακά red carpet μακιγιάζ.

#1 Ξεκινήστε με έναν φωτεινό καμβά

Το τέλειο red-carpet look, προϋποθέτει τη σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας σας. Αν είναι ξηρή ή έχουν συσσωρευτεί πολλά νεκρά κύτταρα στην επιφάνειά της, το μακιγιάζ δε θα δείχνει ομοιόμορφο, ακόμη κι αν χρησιμοποιήσετε το καλύτερο foundation. Όλα ξεκινάνε από το καλό skincare, λέει η expert και προτείνει την εφαρμογή μιας sheet mask ως ενυδατική θεραπεία πριν από το μακιγιάζ. Αφού την αφαιρέσετε, απλώστε ένα ενυδατικό serum ή κρέμα, που θα ενισχύσουν το αποτέλεσμα ενυδάτωσης και θα “κλειδώσουν” την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

#2 “Χτίστε” τη βάση σας

Όσον αφορά στο foundation, η makeup artist προτείνει να επιλέξετε μια ευέλικτη σύνθεση που μπορείτε να εφαρμόσετε με τα δάχτυλα και που σας δίνει τη δυνατότητα να “χτίσετε” τον βαθμό κάλυψης – στόχος είναι ένα φυσικό, λαμπερό φινίρισμα. Ένα άλλο μυστικό της είναι να αναμειγνύετε δύο αποχρώσεις foundation, για να πετύχετε ακριβώς την απόχρωση του δέρματός σας.

#3 Η τεχνική για ζουμερά χείλη

Για σαρκώδη και «ζουμερά» χείλη, η Genevieve Herr έχει το τέλειο κόλπο. Πάρτε ένα σκούρο μολύβι χειλιών και τονίστε μόνο το κέντρο του κάτω χείλους, σβήνοντάς το προς τις γωνίες των χειλιών. Στη συνέχεια, πηγαίνετε στο τόξο του έρωτα στο άνω χείλος και σχεδιάστε με το μολύβι τα δύο πιο ψηλά σημεία του ελαφρώς πιο έξω από το φυσικό τους περίγραμμα – αν κάνετε λάθος απλά καθαρίστε το με μια μπατονέτα- συνεχίστε προς τα κάτω και σταματήστε στη μέση περίπου του άνω χείλους, μη φτάσετε δηλαδή τη γραμμή μέχρι τις γωνίες. Η expert εξήγησε πως όταν η γραμμή που κάνετε με το μολύβι στο άνω χείλος κατεβαίνει μέχρι τις γωνίες του στόματος, κάνει τα χείλη να δείχνουν “πεσμένα”, όπως των κλόουν. Αφού ακολουθήσετε την τεχνική που σας προτείνει, σβήστε το χρώμα με τα δάχτυλά σας, και απλώστε από πάνω ένα απαλό ροζ lip gloss ή lip oil.