Τα υλικά
– 700 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο
– 1 λευκό κρεμμύδι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 πράσινη πιπεριά
– 1 κόκκινη πιπεριά
– 2 κολοκυθάκια
– 200 γρ. ντοματίνια
– 60 ml ελαιόλαδο
– 150 ml λευκό κρασί
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
– Αλάτι
– Πιπέρι
Δείτε το βίντεο
Το μυστικό
Φυσικά και βρίσκεται στο κρέας. Από το τι θα επιλέξουμε εξαρτάται και η ώρα που χρειάζεται για να ετοιμαστεί η τηγανιά.
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το λάδι και ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι και το σκόρδο για να καραμελώσουν.
Επόμενο βήμα: ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τις πιπεριές (πράσινες και κόκκινες), τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήνουμε για περίπου 12-13 λεπτά (τόσο θέλει το μοσχαρίσιο κιλότο), σβήνουμε με λευκό κρασί και η τηγανιά είναι έτοιμη.
Αν θέλουμε συνοδεύουμε το πιάτο και με πατάτες. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος πρώτα τις έβρασε με τη φλούδα τους, μετά τις έκοψε σε κομμάτια και τις τηγάνισε. Εύκολα και γρήγορα.